goed in je vel.nl

Nieuw boek met een hoopgevende boodschap

Nieuw boek met een hoopgevende boodschap

Dit is mijn allernieuwste boek. Nummer 5 alweer. Mijn boodschap en heilig geloof is dat iedereen gelukkig kan worden, niemand uitgezonderd. Elk mens, waar ook ter wereld wil het graag. Maar zovelen lukt het op een of ander manier niet, ze vragen zich af hoe dat nu eigenlijk moet, gelukkig worden? Misschien is dat ook een vraag waar jij mee rondloopt.

Zoals de titel al aangeeft, geluk is geen kwestie van geluk hebben, het komt je echt niet aanwaaien. Geluk is hard werken, ieder mens draagt het in zich, jij ook. De kunst is om het tevoorschijn te halen en te activeren. Hoe doe je dat? Dit boek gaat je helpen, het biedt je een stevig houvast bij je zoektocht en geeft op bijna al je vragen een antwoord. Stap voor stap neemt dit boek je mee op de weg naar een gelukkiger leven. In heldere leesbare taal, iedereen kan dit lezen en begrijpen. Zoals iemand het uitdrukte: dit boek laat je in de spiegel kijken en nadenken. Dat is alles. Als je niet bang bent om met jezelf geconfronteerd te worden en bereid bent om goed na te denken over alles in je leven, dan komt een gelukkig leven stap voor stap dichterbij.

Was je van plan gelukkig te worden? Dit is je kans!

Over de inhoud

Dit boek is totaal herziene, gebundelde uitgave van de eerder verschenen boeken 'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?' en 'Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko'. De visie op geluk in het eerste deel van deze uitgave is aangescherpt en verder uitgewerkt en aangevuld met nieuwe inzichten. In het tweede gedeelte staan ruim honderd alledaagse en zeer herkenbare ervaringen, anekdotes, observaties en bespiegelingen die laten zien waar mensen zoal tegenaan lopen, hoe ze ermee omgaan, hoe het komt dat ze soms de mist indraaien en welke keus ze uiteindelijk maken. Een groot aantal zijn nooit eerder in boekvorm verschenen. Deze verhalen helpen je om anders naar dingen te kijken, anders te denken en anders te doen.

Het is een kloek boek geworden van 432 pagina's, fomaat 21 x 13,5 cm. Vanaf de tweede week juli 2021 overal verkrijgbaar, ook via de goedinjevel-webshop. Wie graag een gesigneerd exemplaar wil ontvangen voorzien van een persoonlijke boodschap, kan het bestellen via een mail naar voelje@goedinjevel.nl - Prijs € 22,95.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Anna Michielen | 1 juli 2021

Van harte proficiat met je nieuwe boek Jan Jaap! Ik heb echter mijn bedenkingen met je stelling dat iedereen gelukkig kan worden. Ik denk dat je heel sterk moet zijn om jezelf dat geluk te gunnen en te bewerkstelligen. Iemand die door omstandigheden aan lager wal raakt, baan, huwelijk, huis kwijt, drugs, drank, dakloos, kan wel in geluk geloven maar dat waar te maken en erin te geloven zal voor sommigen niet mogelijk zijn, als je de middelen, creativiteit, doorzettingsvermogen en mentale (en daardoor fysieke) kracht niet hebt. Hartelijke groet, Anna

Jan Jaap | 1 juli 2021

Je stelt nogal wat Anna. Iedereen kan gelukkig worden maar ja, als je het niet wilt, als je bij de eerste hobbel al afhaakt, als je geen hulp verdraagt, dan houdt het natuurlijk op. Maar als je het echt wilt en bereid bent om stappen te zetten en hulp te aanvaarden dan kom je ver, ook al zijn je omstandigheden nog zo beroerd. Overigens ken ik mensen die het ongelukkig zijn als een terechte keuze voor zichzelf zien. Die zijn reddeloos in mijn optiek.

Mariska | 1 juli 2021

Jan Jaap heeft helemaal gelijk. Ik dacht ook heel lang dat het leven een lijdensweg was met heel af en toe een onbezorgd moment. Ik denk wel dat, juist omdat ik zo geleden heb, ik een uitweg heb weten te vinden; ik had me er al min of meer bij neergelegd dat ik mezelf waarschijnlijk zou dooddrinken toen ik toch nog ergens de moed vandaan heb kunnen halen mezelf nog een kans te geven. Ik ben herrezen, ben sterker en gelukkiger dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Jan Jaap stelt heel terecht dat je daarvoor wel eerlijk naar jezelf moet durven kijken. Veel mensen willen dat niet. De zin die mijn leven heeft veranderd: JE HEBT EEN KEUZE

jan jaap | 1 juli 2021

Mooi om te lezen Mariska. Dat moment van moed heeft je gered. En soms heb je zelfs hulp nodig om weer een sprankje geloof en moed te krijgen. Zo mooi dat je zegt dat je sterker en gelukkiger bent dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben dezelfde weg gegaan, we begrijpen elkaar. En ik blijf erbij dat voor iedereen die weg openligt. Precies wat je zegt: het is een keus die je maakt en dat is het begin van een lange vaak pijnlijke en frustrerende weg naar een ongelooflijk leven.

Anna Michielen | 2 juli 2021

Jan Jaap, dank je voor je reactie. Ik wil hier geen eindeloze discussie voeren en je hebt gelijk als je zegt dat iedereen om hulp kan vragen maar ik vind dat toch een beetje zwart wit. Er zijn mensen die gewoon de weg, manier daarheen niet kennen en niemand hebben om hen daarbij te helpen. De wil is dan wel mar de kracht niet. Daarbij moet je ook een sterk karakter hebben en daar ontbreekt het velen, zeker in een ellendige situatie, vaak aan. Ik heb mijn zonen geleerd dat je ALTIJD een keuze hebt maar ik blijf erbij, dat daarvoor vaak moed en kracht nodig is. Ik ben zelf uit een zeer diep dal geklommen, door mijn sterke karakter en doorzettingsvermogen en de wil door te gaan maar die mentale kracht heeft niet iedereen... Ik wens je gezondheid en een goed leven.

anne | 2 juli 2021

Om gelukkig te kúnnen zijn, is het goed om vooral ook niét gelukkig te kunnen/mogen zijn. Daardoor kan ik juist gelukkig zijn en dat zéér bewust ervaren. Vaak laat ik mij leiden in mijn gevoel en hoe ongelooflijk het soms is; ik ben altijd op de juiste plek om juist het geluk te ervaren bij het stilstaan daarvan. Gelukkig moet en hoeft geen constante te zijn. Ervaar en beleef de momenten !

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑