goed in je vel.nl

Workshop Geluk

Geluk, nee dat is bepaald geen kwestie van geluk. Integendeel, het is hard werken geblazen om het te kunnen bereiken. Een paar voorbeelden. Veel van je overtuigingen overboord kieperen. Negativiteit uit je leven bannen. Accepteren dat jij en jij alleen verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van je eigen leven. En nog zoveel meer. Inderdaad, hard werken dus...

Misschien durf je te zeggen dat je gelukkig bent. Maar toch... je wilt wel graag blijven leren. Dan is deze workshop geknipt voor jou. Ben je niet echt gelukkig, zit je niet goed in je vel en wil je dat graag veranderen? Dan gaat deze workshop je daarbij helpen, heel zeker. Dit kan werkelijk de start zijn van een fijner, gelukkiger leven. Menig deelnemer heeft dit al mogen ervaren!

Een dag intensief bezig met geluk

Als deelnemer aan de workshop ‘Geluk... geen kwestie van geluk!’ ben je een dag lang samen met anderen intensief bezig met geluk. Luisteren, praten, denken, discussiëren, verwonderen, verdiepen, leren, doen… Als het weer meewerkt brengen we de dag door in de prachtige, verstilde natuur van Gemonde (10 autominuten zuidoostelijk van Den Bosch). Mocht het weer minder ideaal zijn om buiten te zitten, dan vinden we ter plaatse onderdak in de 'speelkamer' van de woonboerderij.

Dit gaan we doen

De dag bestaat uit twee delen. 's Ochtends tot aan de lunch is het thema 'Geluk, wat is het?'. We gaan diep in op het fenomeen geluk en alle vragen die daarbij opkomen. Zoals: is geluk voor iedereen verschillend? Kun je eigenlijk wel altijd gelukkig zijn? Wat is geluk nou precies? Hoe duurzaam is geluk? Kun je geluk leren? Geluk is dat hetzelfde als tevredenheid? Mocht je zelf vragen hebben over geluk, dan worden die diepgaand besproken. Geluk is helaas ook een bron van misverstanden en verwarring. Ook daar gaan we het over hebben en proberen je zoveel mogelijk helderheid te verschaffen.

Na de lunch is het thema 'Geluk, hoe doe je het?'. Als je gelukkig wilt worden, dan is het noodzakelijk dat je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Die voorwaarden noemen we de hoofdschakelaars. Stuk voor stuk komen ze uitgebreid aan bod. Daarbij word je op verschillende manieren actief betrokken. Je gaat oefeningen doen, legt de weg af naar je eigen binnenste, komt terecht buiten je comfortzone en wordt je meer bewust van je huidige leven en dat wat je zo graag wilt bereiken. 

Je leert veel, deze dag

Deze dag gaat er veel met je gebeuren, je kijk op geluk en op je eigen leven verandert voorgoed, je krijgt meer houvast dankzij nieuwe inzichten. Je leert beter naar jezelf te kijken, beter te zien hoe het met je geluk gesteld is. Je leert dat je vanaf nu werkelijk en concreet iets aan je leven kunt veranderen. Je leert hoe je kunt werken aan je hoofdschakelaars, die je dichter bij je geluk brengen. Je ontdekt dat ook jij de kracht in je draagt om erg gelukkig te worden. En je leert vooral dat je geluk alleen maar bereikt met beide benen stevig op de grond.

Even heel praktisch

Je kunt parkeren langs de weg voor de tuin van Besselaar 9, Gemonde, de locatie van de workshop. Vanaf 10.00 uur word je ontvangen met koffie en thee; in de pauze kun je je tegoed doen aan een verrukkelijke lunch. Als je wilt, kun je na de workshop nog wat napraten, we bieden je daarbij een drankje en een hapje aan.

Jan Jaap van Hoeckel en Asha Lalai ademen geluk

De workshop wordt gegeven door twee geluksexperts die beide onomwonden kunnen zeggen dat ze gelukkig zijn. Ze ademen als het ware geluk. Ze willen niets liever dan hun kennis en rijke ervaring delen met zoveel mogelijk mensen. Om zo een bijdrage te kunnen leveren aan een mooiere, gelukkiger wereld.  Jan Jaap van Hoeckel is ook mediator, coach en schrijver van vier boeken over geluk. Asha Lalai geniet  bekendheid als gedreven ambassadeur van het geluk. Van kinds af aan is ze erdoor gefascineerd. Ze werkt samen met verschillende binnen- en buitenlandse organisaties aan het verspreiden en versterken van geluk, zowel in de thuissituatie als op het werk, in onze samenleving en wereldwijd.

Reacties van deelnemers

  • "Dank voor de fijne dag. Ik heb genoten van de verhalen en de inzichten." Janneke

  • "Krijg steeds meer grip op mijn leven. Dankzij jullie weet ik nu dat geluk een keus is. En die keus maak ik nu." Remco

  • "Graag bedank ik jullie voor de inspirerende workshop. Het geeft me stof tot nadenken." Betty

  • "Het was aan alle kanten fantastisch, mooie mensen en (h)eerlijke woorden van jullie om het leven gelukkig(er) te maken." Paul

  • 'Een worshop die ik ieder van jullie kan aanraden!" Sandra

Deelname voor een vriendenprijs

De deelnameprijs hebben we expres laag gehouden zodat deze daglange workshop voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is.  

____________________________________________________________________________________

Per persoon slechts € 50,-

Jonge studerenden € 30,-

___________________________________________________________________________________                                                         

Zo meld je je aan  

Als je er graag bij wilt zijn kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar voelje@goedinjevel.nl en aan te geven met hoeveel personen je wilt komen. Je kunt je ook hieronder aanmelden bij 'Reactie plaatsen'.  Ben je een jonge student, dan ook dat graag aangeven. Na ontvangst krijg je spoedig een bevestigingsmailtje en meer informatie, ook over de betaling. We kijken uit naar je komst.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Helma Albers | 14 juni 2019

Ik wil graag samen met een vriendin deelnemen aan de workshop. Wij zitten beide heel vervellende situatie waar de workshop ons wellicht kan helpen om weer het geluk te vinden en te voelen. M.v.g. Helma Albers

Marijke Blanken | 17 juni 2019

Na de lezing die je hebt gegeven bij Ouderen Samen kreeg ik behoefte aan nog meer informatie over de weg naar geluk

Iris van Sambeek | 13 september 2019

Ik wil graag komen met mijn vriend Sam Goossen. Ik zit zelf in een moeilijke periode. Ik heb me ziek gemeld met een burn-out en ben op zoek en tegelijk moe van het zoeken naar geluk.

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑