goed in je vel.nl

Nooit meer bang voor de kapper!

Nooit meer bang voor de kapper!

Via mijn uitgeverij goedinjevel.nl/uitgeverij is dit boek uitgekomen van Kisla Kowlesar. Of ik moet zeggen boekje, het is 15 x 16 cm groot en telt 24 pagina's. Het is speciaal bedoeld voor kinderen die bang zijn voor de kapper. Ik wist wel dat dit probleem bestond, ik was zelf als klein kind ook niet zo'n held als ik naar de kapper moest. Kisla drijft een kapsalon in Den Haag 'Make it Different'. Nu ik Kisla en inmiddels ook diverse andere kappers heb gesproken, weet ik dat het toch een fors probleem is. Elke kapper die kinderen knipt kan er over meepraten. Soms spelen er zich in een kapsalon hele drama's af. Huilende, gillende en om zich heen slaande kinderen, echt heel erg. Ouders die daardoor ook van slag raken en kappers die dan ook niet meer zo goed weten hoe hiermee om te gaan. Het bestaat. Gelukkig zijn er ook genoeg kinderen die het weliswaar een beetje eng vinden maar zich er toch dapper doorheen slaan. 

Kisla had van een vriendin mijn naam doorgekregen en belde mij met de vraag of ik haar boekje uit wilde geven. Zij vertelde uitvoerig over haar ervaringen en wilde graag iets doen aan het probleem van kinderen die bang zijn voor de kapper. Ze stuurde me een concepttekst op en enkele tekeningen. En toen kwam corona en moesten we de lancering op de lange baan schuiven. Ik heb een illustrator gezocht en gevonden, Froukje Nauta, en  mijn vaste boekontwerper, Kees Zoontjens gevraagd of hij dit boek wilde opmaken. Dat wilde hij. Vervolgens heb ik als een lastige redacteur de tekst van Kisla onderhanden genomen en contact met haar onderhouden over de vorderingen.

Dit boekje vindt zijn weg naar ouders van kleine kinderen die zich een beetje onzeker voelen over een bezoekje aan de kapper, of die het uitgesproken eng vinden. Dit boekje gaat ouders helpen om hun kind gerust te stellen. Het is een grappig verhaal over kleine Jesse die niet naar de kapper wilde en 's nachts een avontuur beleeft wat diepe indruk op hem maakte. Toen moeder hem 's morgens wakker maakte was het eerste wat hij zei: 'Gaan we vandaag naar de kapper, dat zou ik héél leuk vinden!'. Probleem opgelost.

Het is een voorleesboek met veel leuke illustraties waar kinderen blij van worden. Ook kinderen die niet bang zijn van de kapper zullen smullen van dit verhaal. Leeftijd van 2 tot 8 jaar zoiets. Het boekje is in elke boekhandel en webboekhandel verkrijgbaar. Kisla schenkt van elk verkocht exemplaar 1 euro aan het Ronald McDonald Huis in Den Haag.

De prijs is  € 13,95  

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑