goed in je vel.nl

Zeven boeken over geluk. Boeken maken je niet gelukkig, niks en niemand kan je gelukkig maken. Jij, jij bent de enige die het wel kan, jezelf gelukkig maken. Wat boeken wel kunnen is je een duwtje geven in de goede richting. En soms zelfs een stevige duw! Dat is waar al deze boeken goed in zijn...

Nooit meer bang voor de kapper!

Nooit meer bang voor de kapper!

Via mijn uitgeverij goedinjevel.nl/uitgeverij is dit boek uitgekomen van Kisla Kowlesar. Of ik moet zeggen boekje, het is 15 x 16 cm groot en telt 24 pagina's. Het is speciaal bedoeld voor kinderen die bang zijn voor de kapper. Ik wist wel dat dit probleem bestond, ik was zelf als klein kind ook niet zo'n held als ik naar de kapper moest. Kisla drijft een kapsalon in Den Haag 'Make it Different'. Nu ik Kisla en inmiddels ook diverse andere kappers heb gesproken, weet ik dat het toch een fors probleem is. Elke kapper die kinderen knipt kan er over meepraten. Soms spelen er zich in een kapsalon hele drama's af. Huilende, gillende en om zich heen slaande kinderen, echt heel erg. Ouders die daardoor ook van slag raken en kappers die dan ook niet meer zo goed weten hoe hiermee om te gaan. Het bestaat. Gelukkig zijn er ook genoeg kinderen die het weliswaar een beetje eng vinden maar zich er toch dapper doorheen slaan. 

Kisla had van een vriendin mijn naam doorgekregen en belde mij met de vraag of ik haar boekje uit wilde geven. Zij vertelde uitvoerig over haar ervaringen en wilde graag iets doen aan het probleem van kinderen die bang zijn voor de kapper. Ze stuurde me een concepttekst op en enkele tekeningen. En toen kwam corona en moesten we de lancering op de lange baan schuiven. Ik heb een illustrator gezocht en gevonden, Froukje Nauta, en  mijn vaste boekontwerper, Kees Zoontjens gevraagd of hij dit boek wilde opmaken. Dat wilde hij. Vervolgens heb ik als een lastige redacteur de tekst van Kisla onderhanden genomen en contact met haar onderhouden over de vorderingen.

Dit boekje vindt zijn weg naar ouders van kleine kinderen die zich een beetje onzeker voelen over een bezoekje aan de kapper, of die het uitgesproken eng vinden. Dit boekje gaat ouders helpen om hun kind gerust te stellen. Het is een grappig verhaal over kleine Jesse die niet naar de kapper wilde en 's nachts een avontuur beleeft wat diepe indruk op hem maakte. Toen moeder hem 's morgens wakker maakte was het eerste wat hij zei: 'Gaan we vandaag naar de kapper, dat zou ik héél leuk vinden!'. Probleem opgelost.

Het is een voorleesboek met veel leuke illustraties waar kinderen blij van worden. Ook kinderen die niet bang zijn van de kapper zullen smullen van dit verhaal. Leeftijd van 2 tot 8 jaar zoiets. Het boekje is in elke boekhandel en webboekhandel verkrijgbaar. Kisla schenkt van elk verkocht exemplaar 1 euro aan het Ronald McDonald Huis in Den Haag.

De prijs is  € 13,95  

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Dit boek, stevig houvast voor een gelukkig leven

Dit boek, stevig houvast voor een gelukkig leven

Dit boek, dit houdt je vast op weg naar een gelukkiger leven. Mijn boodschap en heilig geloof is dat iedereen gelukkig kan worden, niemand uitgezonderd. Elk mens, waar ook ter wereld wil het graag. Maar zovelen lukt het op een of ander manier niet, ze vragen zich af hoe dat nu eigenlijk moet, gelukkig worden? Misschien is dat ook een vraag waar jij mee rondloopt.

Zoals de titel al aangeeft, geluk is geen kwestie van geluk hebben, het komt je echt niet aanwaaien. Geluk is hard werken, ieder mens draagt het in zich, jij ook. De kunst is om het tevoorschijn te halen en te activeren. Hoe doe je dat? Dit boek gaat je helpen, het biedt je een stevig houvast bij je zoektocht en geeft op bijna al je vragen een antwoord. Stap voor stap neemt dit boek je mee op de weg naar een gelukkiger leven. In heldere leesbare taal, iedereen kan dit lezen en begrijpen. Zoals iemand het uitdrukte: dit boek laat je in de spiegel kijken en nadenken. Dat is alles. Als je niet bang bent om met jezelf geconfronteerd te worden en bereid bent om goed na te denken over alles in je leven, dan komt een gelukkig leven stap voor stap dichterbij.

Was je van plan gelukkig te worden? Dit is je kans!

Over de inhoud

Dit boek is totaal herziene, gebundelde uitgave van de eerder verschenen boeken 'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?' en 'Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko'. De visie op geluk in het eerste deel van deze uitgave is aangescherpt en verder uitgewerkt en aangevuld met nieuwe inzichten. In het tweede gedeelte staan ruim honderd alledaagse en zeer herkenbare ervaringen, anekdotes, observaties en bespiegelingen die laten zien waar mensen zoal tegenaan lopen, hoe ze ermee omgaan, hoe het komt dat ze soms de mist indraaien en welke keus ze uiteindelijk maken. Een groot aantal zijn nooit eerder in boekvorm verschenen. Deze verhalen helpen je om anders naar dingen te kijken, anders te denken en anders te doen.

Het is een kloek boek geworden van 432 pagina's, fomaat 21 x 13,5 cm. Vanaf de tweede week juli 2021 overal verkrijgbaar, ook via de goedinjevel-webshop. Wie graag een gesigneerd exemplaar wil ontvangen voorzien van een persoonlijke boodschap, kan het bestellen via een mail naar voelje@goedinjevel.nl - Prijs € 22,95.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Anna Michielen | 1 juli 2021

Van harte proficiat met je nieuwe boek Jan Jaap! Ik heb echter mijn bedenkingen met je stelling dat iedereen gelukkig kan worden. Ik denk dat je heel sterk moet zijn om jezelf dat geluk te gunnen en te bewerkstelligen. Iemand die door omstandigheden aan lager wal raakt, baan, huwelijk, huis kwijt, drugs, drank, dakloos, kan wel in geluk geloven maar dat waar te maken en erin te geloven zal voor sommigen niet mogelijk zijn, als je de middelen, creativiteit, doorzettingsvermogen en mentale (en daardoor fysieke) kracht niet hebt. Hartelijke groet, Anna

Jan Jaap | 1 juli 2021

Je stelt nogal wat Anna. Iedereen kan gelukkig worden maar ja, als je het niet wilt, als je bij de eerste hobbel al afhaakt, als je geen hulp verdraagt, dan houdt het natuurlijk op. Maar als je het echt wilt en bereid bent om stappen te zetten en hulp te aanvaarden dan kom je ver, ook al zijn je omstandigheden nog zo beroerd. Overigens ken ik mensen die het ongelukkig zijn als een terechte keuze voor zichzelf zien. Die zijn reddeloos in mijn optiek.

Mariska | 1 juli 2021

Jan Jaap heeft helemaal gelijk. Ik dacht ook heel lang dat het leven een lijdensweg was met heel af en toe een onbezorgd moment. Ik denk wel dat, juist omdat ik zo geleden heb, ik een uitweg heb weten te vinden; ik had me er al min of meer bij neergelegd dat ik mezelf waarschijnlijk zou dooddrinken toen ik toch nog ergens de moed vandaan heb kunnen halen mezelf nog een kans te geven. Ik ben herrezen, ben sterker en gelukkiger dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Jan Jaap stelt heel terecht dat je daarvoor wel eerlijk naar jezelf moet durven kijken. Veel mensen willen dat niet. De zin die mijn leven heeft veranderd: JE HEBT EEN KEUZE

jan jaap | 1 juli 2021

Mooi om te lezen Mariska. Dat moment van moed heeft je gered. En soms heb je zelfs hulp nodig om weer een sprankje geloof en moed te krijgen. Zo mooi dat je zegt dat je sterker en gelukkiger bent dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben dezelfde weg gegaan, we begrijpen elkaar. En ik blijf erbij dat voor iedereen die weg openligt. Precies wat je zegt: het is een keus die je maakt en dat is het begin van een lange vaak pijnlijke en frustrerende weg naar een ongelooflijk leven.

Anna Michielen | 2 juli 2021

Jan Jaap, dank je voor je reactie. Ik wil hier geen eindeloze discussie voeren en je hebt gelijk als je zegt dat iedereen om hulp kan vragen maar ik vind dat toch een beetje zwart wit. Er zijn mensen die gewoon de weg, manier daarheen niet kennen en niemand hebben om hen daarbij te helpen. De wil is dan wel mar de kracht niet. Daarbij moet je ook een sterk karakter hebben en daar ontbreekt het velen, zeker in een ellendige situatie, vaak aan. Ik heb mijn zonen geleerd dat je ALTIJD een keuze hebt maar ik blijf erbij, dat daarvoor vaak moed en kracht nodig is. Ik ben zelf uit een zeer diep dal geklommen, door mijn sterke karakter en doorzettingsvermogen en de wil door te gaan maar die mentale kracht heeft niet iedereen... Ik wens je gezondheid en een goed leven.

anne | 2 juli 2021

Om gelukkig te kúnnen zijn, is het goed om vooral ook niét gelukkig te kunnen/mogen zijn. Daardoor kan ik juist gelukkig zijn en dat zéér bewust ervaren. Vaak laat ik mij leiden in mijn gevoel en hoe ongelooflijk het soms is; ik ben altijd op de juiste plek om juist het geluk te ervaren bij het stilstaan daarvan. Gelukkig moet en hoeft geen constante te zijn. Ervaar en beleef de momenten !

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Interview Radio Merlijn over 'Dwarsligger'

Interview Radio Merlijn over 'Dwarsligger'

Op zondagavond 6 november 2016 werd ik gebeld door Radio Merlijn, een actieve en goedbeluisterde internetradiozender. Een uur lang ben ik door Sander de Wijs geïnterviewd over mijn nieuwe boek 'De enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf'.

Het was een goed en aangenaam interview waarin ik alle ruimte kreeg om geluk onder de loep te nemen. Helaas is de radio-uitzending niet meer te horen.

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Een boek vol hoop en houvast voor een gelukkig leven

Een heel persoonlijk document

Na mijn eerste boek ‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is? en mijn tweede ‘Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko’, heeft nu mijn derde boek het levenslicht gezien. En alweer een lange titel: ‘De enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf’. Ook van dit boek is het centrale thema ‘geluk’.

En jij? Ben jij gelukkig? Deze vraag krijg ik vaak te horen van mensen die mijn workshops volgen, die mijn boeken lezen of die ik coach. Het antwoord is, kort samengevat: Ja! Maar ik heb wel een lange weg af moeten leggen om zover te komen. En die was allesbehalve gemakkelijk. In het eerste deel van mijn nieuwe boek heb ik die weg beschreven, vanaf mijn geboorte tot aan de dag van vandaag. De voortdurende onderstroom van niet-gelukkig zijn (waar je uiteraard niet over praat), de frustraties, de traumatische ervaringen, de pijn, de therapeuten en uiteindelijk de overwinningen. Ik had niet zozeer de behoefte om het van me af te schrijven, ik heb mijn verleden wel verwerkt. Maar ik wilde graag mijn lezers meenemen op mijn weg en ze vooral laten zien welke ontdekkingen en verworven inzichten mij hebben geholpen om mijzelf van niet-gelukkig uiteindelijk gelukkig te maken.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen die niet gelukkig zijn en die het besluit hebben genomen om het wel te worden, in wezen dezelfde weg gaan. We lopen allemaal tegen dezelfde dingen aan, komen tot dezelfde ontdekkingen en inzichten. Geluk is universeel. In die zin is mijn verhaal voor velen heel herkenbaar.

Het tweede deel van het boek bevat tientallen observaties, ervaringen, verhalen, zo uit het leven geplukt. Daarin lees je hoe gelukkig-zijn en ongelukkig-zijn eruit ziet en wat je ermee kunt.

Ik hoop zo dat dit boek hoop en houvast biedt aan iedereen die zo graag gelukkiger wil zijn. Zoals de titel zegt: de enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf. Heb je dat eenmaal ontdekt en geaccepteerd, dan ben je op de goede weg. En krijg je die dwarsligger uiteindelijk onder de duim, dan ja, dan ga ook jij proeven van een gelukkig en uitgebalanceerd leven... Verkrijgbaar via alle (internet)boekhandels en via de webshop. € 16,95

Bestel hier het boek  (geen verzendkosten)

                                                                                                                                                                   

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Nanna ( overbuurvrouw) | 30 januari 2017

Dag Jan Jaap zo lang geleden en inmiddels zo veel hebt u geschreven en gedaan, dat ik geen je durf te zeggen Ik probeer donderdag 16 febr. naar boekhandel "De Omslag" te komen als mijn buurman met zijn Fiat met mij daarheen wil rijden. Hij heet Aad . Vriendelijke groeten Nanna

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Preview prenten/vertelboek (tot 8 jaar) 'Norara... waar is geluk?'

Get your own valid XHTML YouTube embed code

'Norara... waar is geluk?' is het vierde boek over geluk van geluksexpert Jan Jaap van Hoeckel. Nu een keer niet voor volwassenen maar voor kinderen tot 8 jaar. Daar waar de boodschap over geluk het met meest effectief is. Jonge geleerd is oud gedaan is hier zeker van toepassing.

De zoektocht naar geluk door Norara, op een speelse en humoristische wijze verteld en verbeeld. Een boek waarbij ook volwassenen hun lach niet kunnen houden. En die ze prikkelt om met hun kinderen door te praten over geluk... Hier een korte preview.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

..

..

Dit is mijn vierde boek over geluk, maar nu voor de allerjongsten tot 7 jaar. Dit leuke en gekke prentenboek heb ik samen gemaakt met illustrator Kim White. Het was een lang en boeiend proces om de Norara die ik in gedachten had, tot leven te laten komen. We zijn er een jaar mee bezig geweest. Het ene na het andere typetje is de revue gepasseerd, lief, grappig, mooi, totdat Kim uiteindelijk deze eigenzinnige en blije durfal het leven gaf. En kijk wie samen met ons Norara de wijde wereld in gaat sturen. Niemand minder dan Gerda Havertong! Wie kent haar niet van Sesamstraat?

De achtergrond van ‘Norara… waar is geluk?’                                                                                Norara is een meisje dat allesbehalve bang is uitgevallen. Ze gaat op zoek naar geluk en beleeft daarbij de wonderlijkste avonturen. En nou komt het. Naar mijn mening zijn kinderen helemaal niet gelukkig. Kinderen ZIJN. Punt. Ze voelen zich blij en soms niet blij, zeker. Maar het gelukkig-zijn dat wij volwassenen kennen, gekoppeld aan houding en bewustzijn, nee, dat speelt bij kinderen niet. En dan toch een prentenboek voor de allerjongsten over geluk?

Een zaadje voor de toekomst                                                                                                                      Het is belangrijk dat kinderen al heel jong een beetje wegwijs raken in de wereld van geluk. En dat ze leren waar je geluk kunt vinden en vooral waar je het niet kunt vinden. Voor veel volwassenen is dat al een heel gezoek. Je kunt het kinderen niet vroeg genoeg duidelijk maken. Wat ze opsteken van dit boek nemen ze uiteindelijk mee naar hun pubertijd en volwassenheid. Wat je met dit boek doet is: een waardevol zaadje planten voor de toekomst.

Vooral een gek en vrolijk boek                                                                                                                   ‘Norara …waar is geluk?‘ is op de eerste plaats een boek waar kinderen erg blij van zullen worden. Er valt heel veel te lachen om de gekke belevenissen van Norara en de andere figuren die in dit boek een rol spelen, zoals Big Bellie en Jan-Aap Vliegoor. En ook volwassenen zullen ongetwijfeld af en toe in lachen uitbarsten… Het boek kost € 16,95. Je kunt het nu al reserveren via voelje@goedinjevel.nl , gesigneerd door schrijver en illustrator en thuisgestuurd zonder portokosten.

Kom je ook op zondagmiddag 14 oktober?                                                                                        We nodigen je uit - graag samen met je kinderen (of kleinkinderen) – om mee te maken hoe we samen met Gerda Havertong Norara feestelijk de wijde wereld in gaan sturen. Dat doen we op de laatste dag van de Kinderboekenweek, zondag 14 oktober 2018 bij:     

De Grote Kerk in Den Bosch, Kerkstraat 20. We beginnen om 15.00 uur.

Voor de volwassenen is er koffie en thee, voor de kinderen limonade. Schrijver en illustrator zullen je boek graag signeren.

Zo meld je je aan                                                                                                                                                Wil je erbij zijn, meld je dan even aan.

Klik hier

 en vermeld in het mailbericht dat je dan opent, je naam en met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen je komt. Je krijgt snel een bevestiging, Hopelijk zien we elkaar op zondag 14 oktober.

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Anneke | 21 september 2018

Lieve Kim, Jammer dat ik niet kan komen. Ben namelijk jarig!! Ik zou graag dit boek willen reserveren. Lijkt me heel bijzonder. Evenals deze presentatie voor jou en Jan Jaap. Fijne dag. Anneke!

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

De Nachtzoen

Het was een interessante belevenis in de studio's van de EO. De redactie van het tv-programma De Nachtzoen had mij gevraagd om in gesprek te gaan met Marleen Stelling. Over geluk uiteraard, dat is wat me bezighoudt.

Het was een aangenaam interview, ik voelde me thuis bij de mensen van de EO. De uitzending was op 16 november 2017. Weliswaar duurt het programma slechts vijf minuten - en geluk is een onderwerp waar ik uren over kan praten - maar ik heb toch het gevoel dat mijn boodschap goed uit de verf komt. Enfin, oordeel zelf.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Nanna | 17 november 2017

Mooi decor waar jij en Marleen in hebben gezeten Jan Jaap! Zo pico bello verzorgd, nee, dan heb je niet meer dan 5 minuten nodig. Ik vind je echt een professor en professioneel dus, hoe jij je verwoordt. Ik vraag me af, zou je het leuk vinden om via de Vogelbescherming in Zeist een keer mee op stap te gaan olv een gids in een natuurgebied? Het is wel iets heel anders dan therapie natuurlijk...

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

RTL4 Koffietijd 1 nov. '12

RTL4 Koffietijd 1 nov. '12

RTL4 belde me op 31 oktober 2012. Of ik wat over mijn boek wilde vertellen in het programma Koffietijd. Wanneer dan, vroeg ik? De volgende dag. Daar lieten ze dus geen gras over groeien, ik ook niet.

De volgende ochtend zat ik in de studio. Een drukte van belang zo op de vroege ochtend. Even bijpraten, schminken, oortje in en een generale repetitie. Dat ging niet helemaal goed, of nou ja, Loretta Schrijver en ik gingen aardig in debat over de wenselijkheid van religies. Naar haar mening brachten religies de wereld niet veel goeds. Naar mijn mening brengt het geloof juist wel veel goeds, zeker in de persoonlijke sfeer.. Uiteraard zijn er uitwasen die het geloof en de wereld kwaad doen, zeker, maar om daaruit nou te concluderen dat religies onwenselijk zijn? We werden het niet eens, het was maar een reptitie, wel boeiend, zo'n gesprek overigens.

Ook actrice Liz Snoijink en zanger Dean Saunders waren onder andere te gast. Het duurde even voordat ik mijn zegje mocht doen, ik zit aan het einde van de uitzending. En natuurlijk -ik hou van hoge latten- vind ik dat het allemaal wel wat beter had gekund, hoewel de kritieken vaak erg aardig waren. Het voelde als een warm bad, dat wel. Loretta Schrijver en Pernille la Lau zijn alleraardigst, ook buiten de uitzending. En het was fijn te ontdekken dat Liz Snoijink tijdens het wachten op de uitzending uitbundig in mijn boek zat te lezen. Ja, we zaten wel heel erg op één lijn, bleek.

Helaas is de uitzending niet langer meer te zien op internet, wel jammer...

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Artikel in Happy in Shape juli 2016

Artikel in Happy in Shape juli 2016

Mei 2016, een berichtje van Manon de Heus, journaliste. Zij had al eens een artikel geschreven over mijn boek 'Achter elk gelukkig leven staat een overviolle kliko' voor het blad Flair. Nu wilde ze een artikel schrijven voor het blad Happy in Shape, een zusterblad van Marie Claire. En weer wilde ze mijn boek als leiddraad gebruiken. Na een hartelijke mailwiiseling kreeg ik het uiteindelijk resultaat te zien. Prachtig. Logisch ook, Manon heeft gewoon een heel goede pen. En haar leven en inzichten sluiten naadloos aan bij de mijne. Enfin, lees haar artikel, je zult onder de indruk zijn...

Lees hier het artikel in Happy in Shape

 

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Dit moet je zien, je gelooft je eigen oren niet!

Ik kan het zelf nauwelijks geloven dat ik deze Cubaanse pianovirtuoos, Abel Marcel heb kunnen overhalen om te komen spelen tijdens mijn boekpresentatie op 16 oktober in Den Bosch.

Ik ben er apetrots op, als je Abel Marcel hebt gehoord, begrijp je dat. En jij kunt bij dit unieke optreden in Den Bosch zijn. Op zondagmiddag 16 oktober om 14.30 uur. Er treden nog meer uitstekende artiesten op. Lees en luister wat je nog meer te wachten staat. En meld je aan, de toegang is gratis.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Omroep Brabant TV 1 nov. '12

Omroep Brabant TV 1 nov. '12

Terwijl ik bij RTL 4 zat in afwaching van mijn interview bij Koffietijd ging mijn telefoon. Omroep Brabant tv. Ze hadden kennelijk lucht gekregen van de uitnodiging van RTL4 en ook zij wilde wel graag eens met me praten.

Oké, maar wanneer zou dat interview dan plaats moeten vinden? Vandaag, vanmiddag, antwoorde de man aan de lijn. Jee, waar was ik in terecht gekomen? De snelle wereld van de media. Dus na het afschminken bij RTL4 in sneltreinvaart naar huis en onmiddellijk door naar het Science Park in Eindhoven. Het hele ritueel opnieuw, oortje, schminken, geen repetitie maar wel een kort gesrek tussen het schminken door met interviewer Peter van Aar. Hij had er zin in, ik ook. Maar ook hier werd ik als uitsmijter van de uitzending gepland.

Het was een aangenaam gesprek, hoewel ik het gevoel had dat ik wel heel erg in het stramien van het format werd geperst. Alles moet snel, de tijd is onverbiddellijk. Het gesprek kwam net een beetje op gang toen het alweer werd afgekapt. Maar goed, toch een mooie promotie, wat ik merkte aan de verkoop van de boeken daarna en ook aan de snelle groei van het aantal bezoekers aan goedinjevel.nl. Helaas is de uitzending niet meer terug te kijken.

 

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Artikel in Flair, maart 2015

Eind 2014 werd ik opgebeld door journaliste Manon de Heus. Of ik een bestand van mijn laatste boek kon mailen. Haar chef van weekmagazine Flair had mijn boek gelezen en was er laaiend enthousiast over. Zij kreeg de vraag om er een 4-pagina-artikel over te schrijven.

De bedoeling was dat zij over haar eigen leven en ervaringen schreef waarbij ze mijn boek als referentie zou gebruiken. Begin maart 2015 is het artikel geplaatst in Flair, en ja, het is een indrukwekkend en ontroerend verhaal geworden. Ik was er echt van onder de indruk. Als je het wilt lezen kun je de regel hieronder aanklikken.

Lees hier het artikel in Flair 11 maart 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aart 2015

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Interview TV73 nov.2016

In oktober 2016 ben ik samen met kunstschilder Saskia Vugts geinterviewd door TV73, het tv-station voor de regio Den Bosch. Half november is het programma uitgezonden. Bij de opname zaten we nog voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en ik doe in deze uitzending een voorspelling. Dat kan ik dus beter niet meer doen...

Overigens was het een boeiend gesprek waarin Sskia Vugts, een kunstschilder met een geweldige reputatie, vertelde over haar werk. Ook ik kreeg ruimschoots de gelegenheid over mijn nieuwe boek 'De enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf' te praten. Ik kon ook nog eens uiteenzetten waar geluk werkelijk over gaat, wat geluk eigenlijk is en welke misverstanden er heersen rond het begrip geluk. Het was opvallend hoe goed de interviewer Jan-Willem van den Akker zich in mijn boek verdiept had. Dat maakte het een gesprek met de nodige diepgang. Enfin, kijk zelf maar eens.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Interview in Happinez 28 jan. 2015

Interview in Happinez 28 jan. 2015

In het najaar 2014 ben ik benaderd door het magazine Happinez. Ze wilden me graag interviewen naar aanleiding van het verschijnen van mijn nieuwe boek. Dat wilde ik ook wel, uiteraard.

De Happinez-journalist en ik hadden een lang en diepgravend gesprek. Zo ben je samen een dik uur aan het praten, vervolgens moet alles wat gezegd is in driekwart pagia tekst worden gestouwd. Daar is hij naar mijn mening goed in geslaagd. Enfin, lees zelf maar, hopelijk word je erdoor geïnspireerd...

Lees hier het interview in Happinzez

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Interview Buro Koek, jan.'15

                                                                                                                                                                                                            Op 15 januar 2015 verscheen een uitgebreid interview met mij in de Nieuwsbrief van Interieur- en Architectuurbureau 'Buro Koek' in Den Bosch.

Wat een eer om door een van de eigenaren, Arjan Pijnenburg geïnterviewd te worden over mijn ideeën, over mijn denken en doen en uiteraard over mijn laatste boek 'Achter elk gelukkig leven staat een overvole kliko'. Wil je het graag lezen dan kan dat hier.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Interview 'Wise Mag.' dec. '14

Interview 'Wise Mag.' dec. '14

In decemberuitgave van de glossy "Wise Magazine' staat een uitgebreid interview met mij. 'Wise Magazine' wordt verspreid bij grote onernemingen, notariskantoren, advocaten, hotels, restaurants en dergeljke.

Vier pagina's lang krijg ik de ruimte om te praten over mezelf, mijn achtergronden, de dingen die me zo bezighouden, over geluk uiteraard, de boeken die ik heb geschreven en de workshops die ik geef.  Hopelijk lees je het met veel plezier.

Lees hier het interview in Wise Magazine


Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Doop 'De enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf'. 16 okt. 2016

Op 16 oktober 2016 werd mijn derde boek gedoopt in theater De Verkadefanriek in Den Bosch: 'De enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf'. Een middagje geluk, dat moest het worden, en dat werd het ook. Mede dankzij de bijzondere artiesten en sprekers die hun medewerking hebben verleend.

Het werd een middag vol verrassingen met optredens van de Cubaanse pianist Abel Marcel, singer-songwriter Simon Keats, zangeres Melissa Tulkens, begeleid door gitaarvirtuoos Erwin van Ligten, Asha Lalai, oprichtster van Action for Happiness en mijn zus Marjolein van Hoeckel die een speech hield waarmee ze mij en de hele zaal danig ontroerde. En last but not least mijn kleinkind Nora, aan wie ik mijn boek heb opgedragen en die het zelf op het podium in ontvangst kwam nemen. Neem er even de tijd voor, de video duurt zo'n anderhalf uur. Hopelijk geniet je zonder mate...

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Doop 2e boek met o.a. Jan Jaap van der Wal op 5 oktober 2014

https://vimeo.com/108964997
Doop 2e boek met o.a. Jan Jaap van der Wal op 5 oktober 2014

Kijk hier de video

Zondag 5 oktober 2014, twee jaar en een week na de doop van mijn eerste boek 'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?' stond ik weer in theater de Verkadefabriek in Den Bosch. Weer voor een volle zaal. En weer met een boek. Weer met een lange titel En weer over geluk. 'Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko'. Het was een bijzondere middag. Met mijn voornaam-genoot cabaretier/comedian Jan Jaap van der Wal. Zijn briefing was: de middag gaat over geluk, mijn boek ook, hier is het, kijk maar!

Naast Jan Jaap van der Wal had ik nog twee zeer getalenteerde artiesten, wat een rotwoord eigenlijk, gevraagd om de doop van mijn boek te begeleiden. Erwin van Ligten, een gitarist van grote allure. En Isabelle Amé, begaafd singer-songwriter die begeleid werd door Rolf Verrbaant, ook al zo'n begenadigd gitarist. De hele middag is met drie camera's gefilmd door Fred Budas van filmportret.nl. We hadden een uur gepland maar het werden er anderhalf. Als je erbij bent geweest kun je het nog eens terugzien. Was je er niet bij dan kun je nu je hart ophalen. Neem er wel even even de tijd voor, hopelijk geniet je je suf.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Dit boek verandert je denken over geluk

Dit boek verandert je denken over geluk

Na 'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?' is dit het tweede boek van Jan Jaap van Hoeckel waarin geluk centraal staat. Wat is geluk eigenlijk? Bijna iedereen heeft daar een andere mening over. Geluk is voor iedereen verschillend, je kunt dus niet zeggen wat geluk is. Geluk is een gevoel. Of: geluk zijn momenten. Heel verwarrend dus.

Dit boek maakt daar korte metten mee. Het geeft een duidelijke definitie van geluk, die voor iedereen geldig is. Dit boek legt ook uit welke hoofdschakelaars je in jezelf om moet zetten om geluk daadwerkelijk een plaats te kunnen geven in je leven. Voorgoed! Daarnaast staan er in dit helder en leesbaar geschreven boek tientallen anekdotes, voorvallen en observaties uit het dagelijks leven die duidelijk maken wat er allemaal in de kliko kan. En hoe je daardoor gelukkiger kunt worden. Dit boek is inmiddels uitverkocht en wordt niet meer herdrukt. De herziene inhoud van dit boek is opgenomen in het boek 'Geluk is geen kwestie van geluk'.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Interview RKK/Radio5 8 sept. 2013

Interview RKK/Radio5 8 sept. 2013

Op 8 september 2013, precies één jaar na mijn vorige optreden voor de EO op Radio5 heb ik daar weer een uur lang kunnen praten over de dingen die me bezighouden, nu in het programma van Tom Dirks 'Paletenparadijs' van RKK. Met interviews van Eeke Mannink.

De opnamen waren al in juli, zowel bij mij thuis (je hoort voornamelijk kikkers!) als bij mijn geboortehuis in Vught. Ze hadden me gevraagd of ik zes muzieknummers op wilde geven waarover we konden praten. Nummers die zeg maar ankerpunten in mijn leven waren en zijn. Van de vier uur opnamen is uiteindelijk een uur samengesteld. Ik heb er veel plezier aan beleefd hieraan mee te werken, wat een aardige mensen van RKK...! Enfin luister zelf, hopelijk doe je dat met veel genoegen... De uitzending begint met een oud nieuwsbericht, daar moet je je even doorheen worstelen...

Klik hier voor de radiouitzending

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Doop boek/Isa Hoes 23/9/12

Op zondag 23 september 2012 is mijn boek 'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?' gedoopt in de grote zaal van het theater de Verkadefabriek in Den Bosch. Actrice Isa Hoes speelde hierin een belangrijke rol. Niet als actrice maar voor de verandering - en naar eigen zeggen voor het eerst in haar leven- als interviewer.

De zaal was afgeladen, zo'n 300 man. De mensen van de Verkadefabriek renden de benen uit hun lijf om de middag tot een groot succes te maken, wat meer dan goed gelukt is. Het interview dat Isa mij afnam werd af en toe -en soms bruut en o zo vermakelijk- onderbroken door het Jazzcombo van goede vriend Ruud de Vries. De hele middag is gefilmd of gevideoot, hoe noem je dat, door Beeldportret in de persoon van Fred Budas. Hij heeft er links en rechts in geknipt en er een mooi begin en eindje aangeplakt. De mensen van boekhandel Adr. Heinen Selexyz uit Den Bosch zorgden voor de verkoop van de boeken en gelukkig gingen die met lege handen maar wel een goedgevulde portemonnee naar huis. Mijn uitgever Aad Verhoef van uitgeverij Pamac in Groningen, die helaas met heftige rugpijnen het bed moest houden heeftl gezorgd voor goddelijke hapjes. Het was een bijzondere middag en dat was het. Mijn boek kon op pad... Heb je tijd en geduld, laat je vermaken.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

.

.

Aan dit boek, 121 gevoelige snaren, wordt op dit moment de laatste hand gelegd. Het is geschreven door Peter Dalmeijer en wordt door goedinjevel.nl/uitgeverij op de markt gebracht. Peter Dalmeijer is de oprichter en frontman van Opleidingsinstituut Vidarte in Den Bosch. Zoals zij zichzelf graag noemen: Opleiders in Levenskunst. Zij leiden op, trainen en coachen, hun werkgebieden zijn NLP en Systemisch Werk.

Drie jaar aan gewerkt

Peter Dalmeijer heeft hier zo'n drie jaar aan gewerkt. Het boek staat vol met staaltjes van levenskunst, zijn specialiteit en kracht. En wat dit boek zo bijzonder en uniek maakt is, dat hij elk staaltje heeft verbonden met inspirererende teksten uit de popmuiziek. Met andere woorden, zijn inzichten heeft hij teruggevonden in bekende en beroemde liedjes. Deze verbinding is niet toevallig, die zit Peter Dalmijer in het bloed. Naast zijn werk als trainer/coach is hij een fervente concert- en festivalbezoeker, heeft veel vrienden in de wereld van de popmuziek en speelt verdienstelijk basgitaar in een band. Muziek is zijn lust en zijn leven, zijn werk is er dan ook mee doorspekt. Dit boek is een bron van inspiratie voor iedereen die de levenskunstenaar in zichzelf wil activeren.

Zondag 16 september, aanvang 16.00 uur, ben je erbij?

                            121 gevoelige snaren staat uitbundig in de schijnwerpers op zondag 16 september in het IJzeren Man Strandpaviljoen, Boslaan 48 Vught. Om 16.00 uur begint het doopfestijn (zaal open om 15.30 uur), uiteraard met veel muziek en wijze woorden.   Met diverse optredens van o.a. Helwig Hagelaar, opvoedingscoach en zangeres, met taalvirtuoos en schrijver Wim Daniëls, met Jan Jaap van Hoeckel, auteur en uitgever. En uiteraard met de schrijver van het boek, Peter Dalmeijer. Presentator: Tinus Kanters, festivalorganisator (Dynamo Open Air en Folkwood). Na afloop is het boek uiteraard te koop, Peter Dalmeijer zal het graag voor je signeren.  

Je bent uitgenodigd bij deze feestelijke boeklancering aanwezig te zijn. IJzeren Man Strandpaviljoen in Vught. Aanvang 16.00 uur, zaal open 15.30 uur.  Je kunt je hieronder aanmelden.

Wil je nu al een gesigneerd exemplaar reserveren?

Mocht je op 16 september niet kunnen komen, dan kun je je toch verzekeren van een gesigneerd exemplaar. Dat wordt je dan direct na 16 sept. kosteloos toegestuurd. Je kunt het bestellen door een mailtje te sturen naar voelje@goedinjevel.nl met vermelding van aantal, voor wie het bestemd is en het adres waar het t.z.t. naartoe moet. Je krijgt dan snel een berichtje ter bevestiging en gegevens in verband met de betaling.

Meld je hieronder aan voor 16 september

Wil je dit doopfestijn van 121 gevoelige snaren graag bijwonen, klik dan op de volgende regel.

Ja, ik ben er graag bij op 16 september

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Nanna | 12 augustus 2018

Ja ik ben er graag bij op 16 september. Als ik op die regel klik verandert er niks op mijn computer scherm. Desondanks ga ik naar dit leuke muzikale evenement toe. tot dan

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Een echte eye-opener

Een echte eye-opener

‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’ gaat over alledaagse situaties en problemen waarmee je in je leven geconfronteerd wordt en die op een of andere manier een sta-in-de-weg kunnen zijn voor je geluk.

Een paar voorbelden: kinderen die je niet goed de baas kunt, een vriendschap die aan het wankelen is, meningsverschillen met je partner, je gekwetst voelen, je weet niet wat je wilt, vaak pech hebben etc. Negenenvijftig verhalen die bij het lezen direct een gevoel van herkenning geven. Die je wakker schudden en je opporren om eens anders naar dingen te kijken. Waardoor je een fijner leven krijgt en je je gelukkiger gaat voelen. Dit boek gaat over jou, over je leven, over de dingen waar jij tegenaan loopt. Voor veel lezers is het een echte eye-opener...

Het boek kost € 15,95 en is te koop in elke boekhaddel en bij alle internetrboekhandels en rechtstreeks via de webshop (geen verzendkosten)

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Gertrude | 26 april 2013

Zal best een goed boek zijn met goede onderwerpen. Jammer alleen dat zelfs de titel een vloek bevat. Ik ben niet erg gelovig maar ik vind dat erg jammer en is voor mij ook een reden om het boek niet te kopen.

Michiel | 29 april 2013

wie heeft ons in godsnaam geleerd dat het woord god gebruiken slecht is?

Henk | 26 juni 2013

Goede mensen, ja "beste" heeft zijn waarde verloren. Ik wil alleen even zeggen dat ik mij helemaal thuis voel in dit boek. Het leven is niet ingewikkeld. Mensen maken het ingewikkeld.

Lilian | 25 juli 2013

Ik kan me herinneren dat de titel totaal anders was voordat het door Ten Pages werd veranderd. De titel is voor mij ook iets te overwelmend, door het woord "Godsnaam". Dit weerhoudt mij niet om toch het boek te bestellen. Voor mijn vader omdat hij in de schrijver gelooft. Voor mijzelf, omdat ik in mijn vader geloof. Dohave

Ellen | 27 juli 2013

Het gaat om de inhoud ! blijkbaar een must voor jullie om te gaan lezen !

ijsvogeltje | 2 maart 2014

Juist de titel was voor mij een reden van nieuwsgierigheid om het boek te gaan kopen! Ik vind het een geniale titel. Maar "in godsnaam" had er voor mij ook uit gemogen hoor... Ik heb niks met god. Maar voor mij was het duidelijk dat hier niet god zelf mee bedoeld werd. Heb ook een bijeenkomst van JanJaap bijgewoond. Ook voor iedereen een aanrader! Het boek is prettig leesbaar en zet je aan het denken. Het is een boek wat je juist niet direct uit moet/hoeft te lezen, maar af en toe een verhaal. Je kan ook zo weer later een keer opnieuw het boek gaan lezen, want ook zelf zit je steeds in verschillende fases van je leven. Iedereen kan wel iets uit elk verhaal halen. Twee verhalen springen er voor mij uit: Pijn en mededogen & leven is leren leven. Nu ga ik dit boek doorgeven aan iemand die wel wat geluk kan gebruiken! Ik wacht nu op het 2e boek van JanJaap. Ook dat ga ik zeker kopen, maar dan graag met de titel van JanJaap zelf. Ik ben nu trouwens ook wel erg benieuwd naar de orginele titel van het boek..... Dankjewel JanJaap voor het mooi geschreven boek. Doordat ik ook je stem ken, leek het alsof ik in gedachten je het boek voor hoorde lezen. Je schrijft, zoals je praat.

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?

Verkrijgbaar in de boekhandel en via alle internetboekhandels: mijn boek 'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?'.  De kernboodschap van het boek is: denk na! Denk na bij alles wat je denkt, zegt en doet. Dat is onontbeerlijk als je op zoek bent of gaat naar je geluk.

DE lancering van het boek eind 2012 heeft in korte tijd een ware wervelwind veroorzaakt. De EO, RTL4, Omroep Brabant en veel dag- en weekbladen hebben er uitgebreid aandacht aan besteed. Bij Bol.com bijvoorbeeld hoort het al anderhalf jaar bij de best verkochte boeken in de categorie Essays.

Het succes is wel verklaarbaar. In zo'n zestig korte hoofdstukken worden problemen en situaties besproken waar veel mensen elke dag weer tegenaanlopen. Heel herkenbaar voor iedereen die het leest! Daar blijft het niet bij. Het boek helpt de lezer af te rekenen met de automatische piloot in zijn of haar leven. En zich bewust te worden van alles wat hem of haar 'overkomt'. Het biedt vervolgens op een vaak onverwachte manier de helpende hand om de problemen aan te pakken, direct al. Waardoor ze binnen de kortste keren de wereld uit zijn.

Een paar voorbeelden. Ouders die maar niet ophouden zich met jouw zaken te bemoeien. Een kind dat maar moeizaam wil gehoorzamen. Verwachtingen die je hebt en waarin je vaak teleurgesteld wordt. Het gevoel dat je klem zit. Je gekwetst voelen. Ongemakkelijke relaties.De onbegrijpelijk kant van een ander, wat moet je ermee? Etc. Herkenbare situaties, in gemakkelijk leesbare gewone-mensen-taal geschreven.

'Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?' beroert en ontroert lezers. Lezers die gelukkig zijn. Maar ook en vooral diegenen die dat niet of niet helemaal zijn. Dit boek geeft ze (zelf)vertrouwen en de moed om het pad op te gaan naar een fijner, blijer en gelukkiger leven. Zoals een lezer zo sprekend zegt in zijn recensie: “...dit boek schetst kernachtig en herkenbaar hoe je jezelf afleert ongelukkig te zijn”.

€ 15,95. Verkrijgbaar via o.a. bol.com en alle boekhandels.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Robert Fontein | 11 oktober 2012

Hey Jan Jaap, Wat leuk!! ik zie het natuurlijk op FB wel voorbij schieten. Maar tijd dat ik dat boek van je eens ga bestellen. Feedback volgt...gr Robert Fontein

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Radio 5 Live interview 8 sept '12

Op 23 september doop ik mijn boek ‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’ In dat kader heeft de EO me uitgenodigd voor het programma ‘Jouw Spiritualiteit’ op zaterdag 8 september van 12.30 tot 13.00 uur. Ik ben eigenlijk een...

Op 23 september doop ik mijn boek ‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’ In dat kader heeft de EO me uitgenodigd voor het programma ‘Jouw Spiritualiteit’ op zaterdag 8 september van 12.30 tot 13.00 uur. Ik ben eigenlijk een schrijver en met de toetsen onder mijn vingers voel ik me als een vis in het water. Hoewel, ook in gesprekken een- of twee-op-een voel ik me wel op mijn gemak, zeker als die gesprekken ergens over gaan.

De ontmoeting met de mensen van de EO was allerhartelijkst, aardige mensen, ook Petra de Joode en Henk van Steeg die me interviewden. Het is de EO, dus het gaat in ieder geval over geloof, over God, dat realiseerde ik me wel.

Ooit vroeg ik aan een Jehova-getuige: als God liefde is, is liefde dan ook God? Ze moest er wel even over nadenken maar uiteindelijk knikte ze overtuigend van ‘ja’. Kijk, dan valt God in ons leven wat makkelijker te plaatsen. Per slot van rekening is liefde de drijvende kracht in ons. Het is de kern van ons geluk, zonder liefde geen geluk.

Het was een mooi interview, ik had soms wat moeite met de vragen omdat ik er niks mee kon. Maar ook die ruimte kreeg ik om dat te vinden, waardoor ik mijn ei toch wel kwijtraakte. Hieronder kun je de uitzending beluisteren, hopelijk doe je dat met genoegen... En ja, alle commentaar is uiteraard welkom.

Luister hier voor het interview.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

corry | 11 september 2012

Prachtig en ontroerend interview over verbondenheid en liefde. Heb er intens van genoten! Tot de 23e! Liefs xx

Lucas en Carla | 11 september 2012

Geweldig Jan Jaap! We hebben genoten van je verhaal. Lucas vond jouw directheid prachtig en herkende jouw openheid. Hij vond het leuk om meer te weten te komen over jouw leven. Ik zie je graag op de 23ste. Veel liefs xxx Lucas en Carla

irene | 11 september 2012

Kwam er nu pas aan toe om er naar te luisteren, Moooooooooooooi, vooral het stukje over liefde, wauw! En nou maar hopen dat 't regent de 23ste... xxi

ankie | 12 september 2012

warmte, gevoel,liefde je deelde het weer op jou vertrouwde mannier. veel succes 23 sept, zo jammer dat ik er niet bij kan zijn. groetjess

Veronique | 13 september 2012

Lieve Jan Jaap, Weet je, de Egyptenaren lieten vóór het mummificeren van de dode eerst zijn/haar hersenen weg lopen. Had de overledene die niet meer nodig voor de reis? liefs, vanuit filosofentuin 't Gevoel

Giti Entezami | 13 september 2012

Geweldig , tot 23 september . Veel liefs Giti

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑