goed in je vel.nl

Podcast Afl. 11: Anorexia, 4e gesprek met Jackie over haar overwinning.

“Durf je te zeggen dat je gelukkig bent?”, vraag ik aan Jackie in deze vierde en laatste aflevering over anorexia. Ze twijfelt geen moment: “Zeker!” Ik was er even stil van, en ik denk dat jij, luisteraar dat ook bent.

Dit te kunnen zeggen na de jarenlange lijdensweg die ze heeft afgelegd, al die tijd in de ban van de onbeheersbare kracht en macht die anorexia heet. En toch… langzaam maar zeker weet ze de grip op haar leven terug te veroveren. Het besef dringt bij haar door dat ze goed voor zichzelf moet zorgen, haar bewustzijn groeit, de zoektocht wordt steeds meer een vindtocht. Ze durft nu haar kwetsbaarheid te tonen, het maakt haar sterker en zelfbewuster. Nee, ze zal nooit meer op deze manier terugvallen, daar durft ze haar hand voor in het vuur te steken. Jackie geeft in deze aflevering ook goede adviezen aan ouders en directbetrokkenen van annorexia-zieken. In het belang van de zieke maar vooral ook en vooral in hun eigenbelang. Wat haar vooral heeft geholpen is de opmerking: ‘Soms moet je accepteren dat je het even niet zelf kan en dat iemand anders beter weet wat goed voor jou is”. Haar levensmotto: Je hoeft het niet alleen te doen maar je moet het wel zelf doen!

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

KevinPhist | 3 oktober 2023

Synthetic dreads, wool dreads http://pint77.com/ Women's Linen clothing brand, Polymer clay stamps, Custom cookie cutters, KUZEMA Personalised Baby Gifts.

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑