goed in je vel.nl

Workshops. Lezen over geluk kan je soms net dat duwtje geven wat je nodig hebt. Een workshop of ‘lezing’ bijwonen over geluk brengt je een stuk verder. Samen praten en nadenken over geluk, samen de diepte induiken. Samen tot ontdekkingen komen, dingen leren en uiteindelijk met een hoofd en hart vol nieuwe inzichten en direct toepasbare handvatten huiswaarts keren. Geluk is dichterbij dan je denkt.

Workshop Geluk

Geluk, nee dat is bepaald geen kwestie van geluk. Integendeel, het is hard werken geblazen om het te kunnen bereiken. Een paar voorbeelden. Veel van je overtuigingen overboord kieperen. Negativiteit uit je leven bannen. Accepteren dat jij en jij alleen verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van je eigen leven. En nog zoveel meer. Inderdaad, hard werken dus...

Misschien durf je te zeggen dat je gelukkig bent. Maar toch... je wilt wel graag blijven leren. Dan is deze workshop geknipt voor jou. Ben je niet echt gelukkig, zit je niet goed in je vel en wil je dat graag veranderen? Dan gaat deze workshop je daarbij helpen, heel zeker. Dit kan werkelijk de start zijn van een fijner, gelukkiger leven. Menig deelnemer heeft dit al mogen ervaren!

Een dag intensief bezig met geluk

Als deelnemer aan de workshop ‘Geluk... geen kwestie van geluk!’ ben je een dag lang samen met anderen intensief bezig met geluk. Luisteren, praten, denken, discussiëren, verwonderen, verdiepen, leren, doen… Als het weer meewerkt brengen we de dag door in de prachtige, verstilde natuur van Gemonde (10 autominuten zuidoostelijk van Den Bosch). Mocht het weer minder ideaal zijn om buiten te zitten, dan vinden we ter plaatse onderdak in de 'speelkamer' van de woonboerderij.

Dit gaan we doen

De dag bestaat uit twee delen. 's Ochtends tot aan de lunch is het thema 'Geluk, wat is het?'. We gaan diep in op het fenomeen geluk en alle vragen die daarbij opkomen. Zoals: is geluk voor iedereen verschillend? Kun je eigenlijk wel altijd gelukkig zijn? Wat is geluk nou precies? Hoe duurzaam is geluk? Kun je geluk leren? Geluk is dat hetzelfde als tevredenheid? Mocht je zelf vragen hebben over geluk, dan worden die diepgaand besproken. Geluk is helaas ook een bron van misverstanden en verwarring. Ook daar gaan we het over hebben en proberen je zoveel mogelijk helderheid te verschaffen.

Na de lunch is het thema 'Geluk, hoe doe je het?'. Als je gelukkig wilt worden, dan is het noodzakelijk dat je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Die voorwaarden noemen we de hoofdschakelaars. Stuk voor stuk komen ze uitgebreid aan bod. Daarbij word je op verschillende manieren actief betrokken. Je gaat oefeningen doen, legt de weg af naar je eigen binnenste, komt terecht buiten je comfortzone en wordt je meer bewust van je huidige leven en dat wat je zo graag wilt bereiken. 

Je leert veel, deze dag

Deze dag gaat er veel met je gebeuren, je kijk op geluk en op je eigen leven verandert voorgoed, je krijgt meer houvast dankzij nieuwe inzichten. Je leert beter naar jezelf te kijken, beter te zien hoe het met je geluk gesteld is. Je leert dat je vanaf nu werkelijk en concreet iets aan je leven kunt veranderen. Je leert hoe je kunt werken aan je hoofdschakelaars, die je dichter bij je geluk brengen. Je ontdekt dat ook jij de kracht in je draagt om erg gelukkig te worden. En je leert vooral dat je geluk alleen maar bereikt met beide benen stevig op de grond.

Even heel praktisch

Je kunt parkeren langs de weg voor de tuin van Besselaar 9, Gemonde, de locatie van de workshop. Vanaf 10.00 uur word je ontvangen met koffie en thee; in de pauze kun je je tegoed doen aan een verrukkelijke lunch. Als je wilt, kun je na de workshop nog wat napraten, we bieden je daarbij een drankje en een hapje aan.

Jan Jaap van Hoeckel en Asha Lalai ademen geluk

De workshop wordt gegeven door twee geluksexperts die beide onomwonden kunnen zeggen dat ze gelukkig zijn. Ze ademen als het ware geluk. Ze willen niets liever dan hun kennis en rijke ervaring delen met zoveel mogelijk mensen. Om zo een bijdrage te kunnen leveren aan een mooiere, gelukkiger wereld.  Jan Jaap van Hoeckel is ook mediator, coach en schrijver van vier boeken over geluk. Asha Lalai geniet  bekendheid als gedreven ambassadeur van het geluk. Van kinds af aan is ze erdoor gefascineerd. Ze werkt samen met verschillende binnen- en buitenlandse organisaties aan het verspreiden en versterken van geluk, zowel in de thuissituatie als op het werk, in onze samenleving en wereldwijd.

Reacties van deelnemers

  • "Dank voor de fijne dag. Ik heb genoten van de verhalen en de inzichten." Janneke

  • "Krijg steeds meer grip op mijn leven. Dankzij jullie weet ik nu dat geluk een keus is. En die keus maak ik nu." Remco

  • "Graag bedank ik jullie voor de inspirerende workshop. Het geeft me stof tot nadenken." Betty

  • "Het was aan alle kanten fantastisch, mooie mensen en (h)eerlijke woorden van jullie om het leven gelukkig(er) te maken." Paul

  • 'Een worshop die ik ieder van jullie kan aanraden!" Sandra

Deelname voor een vriendenprijs

De deelnameprijs hebben we expres laag gehouden zodat deze daglange workshop voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is.  

____________________________________________________________________________________

Per persoon slechts € 50,-

Jonge studerenden € 30,-

___________________________________________________________________________________                                                         

Zo meld je je aan  

Als je er graag bij wilt zijn kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar voelje@goedinjevel.nl en aan te geven met hoeveel personen je wilt komen. Je kunt je ook hieronder aanmelden bij 'Reactie plaatsen'.  Ben je een jonge student, dan ook dat graag aangeven. Na ontvangst krijg je spoedig een bevestigingsmailtje en meer informatie, ook over de betaling. We kijken uit naar je komst.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Helma Albers | 14 juni 2019

Ik wil graag samen met een vriendin deelnemen aan de workshop. Wij zitten beide heel vervellende situatie waar de workshop ons wellicht kan helpen om weer het geluk te vinden en te voelen. M.v.g. Helma Albers

Marijke Blanken | 17 juni 2019

Na de lezing die je hebt gegeven bij Ouderen Samen kreeg ik behoefte aan nog meer informatie over de weg naar geluk

Iris van Sambeek | 13 september 2019

Ik wil graag komen met mijn vriend Sam Goossen. Ik zit zelf in een moeilijke periode. Ik heb me ziek gemeld met een burn-out en ben op zoek en tegelijk moe van het zoeken naar geluk.

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Een bijzonder evenement op woensdag 28 juni 2017

Aanmelden:

Stuur een mailtje naar voelje@goedinjevel.nl of info@vidarte.nl. Graag je naam en het aantal deelnemers vermelden. Je kunt je ook hieronder via 'Reactie plaatsen' opgeven. Hopelijk tot 28 juni.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Carina van Aarle | 10 juni 2017

Lijkt me heel interessant! Neem graag deel.

Ria Sleutjes | 10 juni 2017

Hoi Jan Jaap, Wil graag meedoen, hoop wel dat het bij jou is, buiten is gezelliger. Ligt aan het weer inderdaad, liefs Ria

Tamara Kern | 13 juni 2017

Ja ik wil er graag bij zijn.

Maddie Houtstra | 16 juni 2017

Graag sluit ik op deze avond bij jullie aan. Ik ben van nature een blij en gelukkig mens (schijnt ook hormonaal geregeld te worden in je lichaam) maar omstandigheden kunnen dat flink beinvloeden. En met name naar jullie meningen daarover ben ik benieuwd..De uitspraak 'toch in geluk leren leven met de tegenspoed die je treft' is een veel gehoorde, maar in mijn ogen wat simpele benadering. Het lukt mij redelijk wel, maar het zo heerlijk onbevangen gelukkig zijn behoort tot het verleden..het verdriet heeft zich ook genesteld en dat mag er zijn van mij.

Jolanda Geerts | 27 juni 2017

Ik ben er graag bij als het op de Besselaar is!

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Donderdag 16 februari boekhandel De Omslag, Rosmalen

Cabaretier Guido Weijers trekt met zijn geluksshow het land is en verkondigt met verve zijn mening over geluk. En niet zo lang geleden was Paul Witteman op zoek naar geluk in de gelijknamige televisieserie. Hij sprak met diverse 'deskundigen' en stelde aan ieder van hen de cruciale vraag: Wat is geluk? Vervolgens had iedereen daar een andere mening over. Daar zit je als toehoorder/kijker, wat moet je toch met al die meningen en goedbedoelde adviezen? Eerlijk gezegd: niks! Donderdagavond 16 februari praat ik in boekhandel De Omslag in Rosmalen over geluk. Over al die meningen, de misverstanden, over veelgehoorde adviezen die je geen stap verder helpen, maar vooral over wat geluk nu eigenlijk is, waar het werkelijk om gaat! Een avond die je hoop en houvast biedt, die je aan het denken zet en je waarschijnlijk voorgoed anders naar geluk laat kijken. Een avond die mogelijk een bijdrage levert aan je persoonlijke geluk. Ik hoop dat je er op 16 februari bij bent. Je kunt je aanmelden in de winkel of via contact@boekhandeldeomslag.nl

Boekhandel De Omslag, De Driesprong 31, Rosmalen. Kosten € 2,50 p.p.. Aanvang 20.00 uur.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

WORKSHOP OP VERZOEK

VANAF 7 DEELNEMERS TOT GROTE GROEPEN  

De voordracht/workshop over geluk wordt gehouden in mijn huis of tuin in Gemonde (bij Den Bosch). Maar het kan ook bij een van de deelnemers thuis of op een andere gewenste locatie. De duur kan naar wens worden bepaald (tot maximaal 3 uur). Een workshops/voordracht kan ook worden gehouden voor grotere groepen (bedrijven, instellingen, bibliotheken, boekhandels etc.).

Iedereen kan gelukkig worden   -   ‘Leven is moeilijk’, schrijft een Amerikaanse psychiater als eerste zinnetje in zijn boek. En zo is het. Het is vooral zo moeilijk omdat voor veel mensen geluk zo ongrijpbaar is. Maar dat is het niet. Er is voor iedereen een gelukkig leven weggelegd, iedereen heeft het in zich. Het probleem is vaak dat je niet weet waar je moet beginnen en wat je feitelijk moet doen.

Een echte eyeopener   -   Ik zal uitleggen wat geluk eigenlijk is. En dat het bijvoorbeeld vooral niet voor iedereen verschillend is. Geluk heeft ook niets met je gevoel te maken. Misverstanden genoeg! Samen kieperen we ze overboord. Ik ga je ook duidelijk maken wat je moet doen om gelukkiger te worden. En dat geluk vooral een kwestie is van met beide benen stevig op de grond blijven staan. Uit ervaring weet ik dat mijn voordracht/workshop een echte eyeopener is. En dat de deelnemers erna voorgoed anders denken over geluk dan ervoor.

Dit is het begin van een fijner leven   -    De workshop/voordracht geef je veel stof tot nadenken over je eigen leven. Over alles wat er op je pad komt en hoe je ermee omgaat. Ik laat je zien hoe je zelf de grootste dwarsligger bent op de weg naar je eigen geluk en hoe je daar direct verandering in kunt brengen. Dit kan het begin zijn van een fijner, gelukkiger leven.

_______________________________________________________________

Meld je aan voor de workshop/voordracht

Datum:              Op aanvraag/in overleg

Locatie:             Gemonde (bij Den Bosch) of op elke andere gewenste locatie
 
Aantal:              Vanaf 7 deelnemers t/m grotere groepen/zalen                  

Kosten:              Tot 20 pers. € 40,- p.p. (excl. evt. reiskosten). Grotere groepen in overleg.

Aanmelden/info:  voelje@goedinjevel.nl

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑