goed in je vel.nl

Vermeldenswaardige dingen. Soms loop je ineens tegen dingen aan waarvoor je op de punt van je stoel gaat zitten. Of word je geroerd door de natuur of door dingen die mensen zeggen, schrijven of in beeld hebben gebracht. In deze rubriek deel ik graag met je wat mij persoonlijk geraakt heeft. Bovendien lees je hier ook over bepaalde activiteiten die je mogelijk interessant vindt.

Na zo'n 75 jaar nog steeds actueel...

Al zo'n 75 jaar geleden uitgesproken in zijn film The Great Dictator. Charlie Chaplin. Een speech die je raakt tot in je vezels. Over dat wat de wereld echt nodig heeft om een betere wereld te worden. Nog zó actueel... 

Kijk hier naar de speech van Charlie Chaplin

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

ton | 12 november 2016

geweldig de man vd stille film die nu zijn stem laat horen!

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

'Dat het slechter zou gaan met ons land is allemaal verbeelding'

Onrust. Veel mensen hebben er last van. Een wereld in beweging, en ook een land waar vanalles gebeurt. Hoeveel slechter gaat het eigenlijk dan vroeger, dan 10 jaar geleden? Of langer geleden?

In het Brabants dagblad stond op 28 november 2015 een lezenswaardig artikel waarin Gabriël van den Brink zijn zegje doet, naar aanleiding van zijn afscheid als hoogleraar Maatschappelijke Bestuurskunde aan de universiteit van Tilburg. Hij stelt onder andere dat ons beeld van de wereld vooral wordt bepaald door de dagelijkse gesprekken die we over de toestand van de wereld voeren. Wat we zeggen en horen. Hoopelijk lees je het met belangstelling en helpt het je anders naar de wereld te kijken.

Lees hier het artikel.

 

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

De autobiografie in 5 hoofdstukken van Sogyal Rinpoche

Deze autobiografie van Sogyal Rinpoche in 5 hoofdstukken, is met een grote omweg bij mij terecht gekomen. Deze Tibetaanse, Boeddhistische leraar is de schrijver van het wereldberoemde boek 'Het Tibetaanse Boek Van Leven En Sterven'.

De Duitse jurist en psycholoog Marco von Münchhausen gebruikt deze autobiografie in zijn seminars. Ik kwam in contact met een vrouw die hem goed kent en zij heeft deze tekst vertaald naar mij toegemaild in de veronderstelling dat die mij en degenen die in mijn werk geïnteresseerd zijn, wel zou aanspreken. Hoe beeldend en eenvoudig Sogyal Rinpoche de gang die hij heeft gemaakt en die zoveel mensen maken in vijf 'hoofdstukken' heeft samengevat!

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Stanislav Petrov

Op dinsdag 1 september 2015 was er op tv een uitzending over Stanislav Petrov. Hij was een hoge Soviet-militair die dankzij een nogal koelbloedig optreden in 1983 een atoomconflict tussen Amerika en Rusland wist te voorkomen.

De uitzending was getiteld: The Man Who Saved The World. Petrov is een boeiende en complexe persoonlijkheid. In zijn pleidooi voor wereldvrede maakte hij een indrukwekkend statement: Een vijand vernietig je het best door vriend van hem te worden. Wil je de documentaire alsnog zien: http://www.npo.nl/2doc/01-09-2015/VPWON_1157920

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

La Bastille in Vught

l

La Bastille in Vught 

La Bastille in Vught was een van de eerste Nederlandse discotheken. Club Exclusif La Bastille, zoals we ‘m plechtig noemde. Maar het werd al gauw ‘Bas’ onder vrienden. En ras-Vughtenaren mochten graag spreken van La Bastielieje. Wie de tijd van La Bastille heeft meegemaakt denkt er ongetwijfeld met ongelooflijk veel plezier aan terug. Elke zondagavond volle bak. Nou ja, elke, er waren zondagavonden dat het niet erg wilde. Normaal konden er zo’n vijfhonderd man in de zaal die je via het gangetje naast fietsenmaker Van der Bruggen aan de Helvoirtseweg kon bereiken.

Een eigenaardig onderkomen, dat was het. Normaal functioneerde de zaal als het honk van een van de locale handboogschutterijen. Ton van Geene, de bedenker, oprichter en immer ronkende motor van La Bastille toog er al vroeg op zondagmiddag naartoe. Onder het plafond liep een goot aantal stalen kabels waaraan doeken waren bevestigd. Was de handboogschutterij thuis, dan waren de doeken terzijde geschoven en hingen ze wat mottig tegen de Franse-Revolutieachtig beschilderde wanden. De schildering die me het meeste is bijgebleven is de gruwelijke scène van een omlaag gevallen guillotine, waaronder een amechtig hoofd lag. En tussen al dit gruwelijks en vermakelijks schoten de handboogschutters jarenlang doodgemoedereerd hun pijlen in en meestal naast de roos. Raar, dat was het. Maar als Ton zondagmiddag aantrad werd de hele schutterij in een handomdraai omgetoverd tot een karig verlicht hol, waar altijd een beetje muffe lucht hing van doek, zweet en bier. De kolossale geluidsboxen waren boven het zwarte plafond bevestigd en konden oorverdovend veel herrie produceren. De zaal had een podium waaraan het hok grensde, waar de platen werden gedraaid. Twee zitplaatsen, twee draaitafels, twee microfoons, een flinke versterker wat schuifpanelen en bakken vol platen. Wat had een beetje discotheek eigenlijk meer nodig?

Ik had het genoegen om jarenlang als vaste diskjockey in La Bastille te mogen werken. Vanaf het prille begin was ik erbij, in 1963 ging ‘Bas’ van start. De kunst van het draaien was in die tijd een andere dan nu. We zijn dan ook een dikke vijftig jaar verder, verbeeld je dat er niets zou zijn veranderd... Een diskjockey moest op de eerste plaats heel goed weten wat de beste muziek was om op te dansen, rijdansen was het toen, tegenwoordig noemen ze dat line-dancing, nee, weinig nieuws onder de zon dus. Muziek draaien was één, maar de platen een beetje leuk aan elkaar praten was twee. En dan ook nog zo dat het gepraat de boel niet teveel ophield, er moest immers gedanst worden. Het grote voorbeeld voor diskjockeys was Joost den Draayer van Veronica, normaal Willem van Kooten geheten. Hij is de uitvinder van het vaderlandse diskjockeyen, mag je wel zeggen. We hebben hem zelf een keer als gastdraaier in La Bastille gehad. Hij had zijn toenmalige vriendin of vrouw bij zich die rustig en onaangedaan naast hem in het hok zat. Hij met een grote sigaar in de mond, die er zelfs onder het gepraat nauwelijks uitkwam. Het was een grappige man, achteloos plaatjes draaiend, een beetje voor zich uit kletsend, om jaloers van te worden. Overigens hebben we ook Jan van Veen, toen eveneens diskjockey bij Veronica en later de zwijmelstem van het programma Candlelight, een keer achter de draaitafel gehad. Een aardige man, die zijn vak verstond, maar geen belhamel als Van Kooten.

De muziek van La Bastille was een hoofdstuk apart. Discotheken vinden hun oorsprong niet in de Verenigde Staten, zoals velen denken maar in Frankrijk. Discothèques dus. Via Frankrijk schoof het fenomeen door naar België en via de Belgisch kust, waar in die tijd massa’s jonge Nederlanders in de zomer de bloemen buiten zetten, druppelden de discotheken ons land binnen. Naar ik meen had Tilburg de eerste van Nederland en was La Bastille de tweede. Ton van Geene had een vooruitziende blik en een feilloos gevoel voor dit soort zaken. Hij was niet bepaald muzikaal, had niet zo ontzettend veel met popmuziek, maar hij was creatief, een beetje weird en uiterst gedreven.

Wij zaten in de vroege jaren zestig samen op het avondlyceum, waar hij tussen de lessen door zijn ideeën en plannen aan mij ontvouwden. Daar ook vroeg hij mij of ik diskjockey bij hem wilde worden. Ik vond het spannend, was dol op popmuziek en kreeg er bovendien voor betaald. Niet veel, maar uiteindelijk heb ik er een Lelijke Eend voor kunnen kopen, weliswaar een slechte tweedehandse maar toch... Alleen, mijn liefde voor muziek was toch van een heel andere orde dan de wat zakelijker liefde van Ton. La Bastille was Frans, dus moest er Franse muziek gedraaid worden. Michael Polnareff, Adamo, Richard Anthony, Joe Dassin, Enrico Macias, enfin, bakken vol Franse muziek stonden er in het platenhok. Ik had wat meer met de Engelse scene, Engeland werd op dat moment steeds meer het centrum van de wereld op het gebied van popmuziek, mode en cultuur, daar gebeurde het, en niet in Frankrijk vond ik. Dus draaide ik graag Engelstalige muziek, nam zelfs af en toe een plaatje mee van huis en draaide dat dan zonder dat ik Ton daarover had ingelicht. Dat viel altijd in verkeerde aarde. Waar hij ook in de zaal was, als de muziek even niet naar zijn zin was, stoof hij mijn hok binnen, griste de microfoon uit mijn handen, siste me toe dat dit nergens over ging en nam de boel van me over. Ach ja, je bent jong en hij was mijn broodheer, ik heb het me lang laten welgevallen. Totdat ik naar Amsterdam vertrok en elk weekend zuidwaarts toog om in La Bastille te draaien. Toen werd zijn voortdurende ingrijpen wat minder vanzelfsprekend. En op een boos moment heb ik schriftelijk mijn congé genomen. Ton was een aardig mens, gedreven, fanatiek en met een goed hart. We spraken de kwestie uit, ik kreeg wat meer ruimte en daarmee was de kous af. We waren vrienden, dat bleek maar weer eens.

Voor zover ik me herinner heeft La Bastille tot 1968 bestaan. Ton had ambities en richtte in Den Bosch Bric-à-Brac op in het Eurohotel. En enige tijd later Ticky Trois in Eindhoven. Ton scheurde in zijn auto het hele weekend van de ene tent naar de andere, regelend, organiserend, ingrijpend, sturend, zorgend. Hij maakte zich vaak zorgen, het was ook een wankel bestaan, zo afhankelijk als hij was van de goede mood van het publiek. Elke zondagavond weer die spanning: loopt het vol of niet? Voor mij was het een leuke bijverdienste, Ton moest ervan leven.

Waarom schrijf ik dit allemaal? Dit verhaal is de reden en de verantwoording van de klus waar ik zo lang aan heb gewerkt. Zo’n 700 nummers van La Bastille door mij met liefde op Spotify bij elkaar geschraapt. Bijna alle muziek zat nog in mijn hoofd, bovendien had ik het genoegen om ooit de halve platenverzameling van La Bastille op grote banden op te mogen nemen. Gelukkig heb ik er toen gedetailleerd bijgeschreven hoe elk nummer heette, wie de uitvoerder/ster was en uit welk jaar het nummer stamde. Toen een ongelooflijk klerenwerk, nu kwam het me wel erg goed van pas. Opgeteld is het zeker vijfendertig uur muziek, zeg maar een dikke vier dagen.

Op een haar na is alles wat er op de playlist ‘La Bastille Vught’ staat in La Bastille gedraaid. En ik zeg niet dat dit alle muziek was die in de bakken van La Bastille stond, nee integendeel, nog niet de helft, denk ik. Je hoort nummers waarbij je ongetwijfeld je wenkbrauwen fronst. Kisses Sweeter Than Wine van Jimmy Rogers, nee, die hoort er eigenlijk niet in thuis, maar ach, ik vond dit nummer indertijd zo mooi, vandaar. En ook Apache van The Shadows had niks met la Bastille, maar toch, een tijdsdocument, ik kon het gewoon niet laten. Naar mijn mening zijn dit de enige zijstapjes die ik me gepermitteerd heb. Sommige La Bastille-muziek kon ik gewoon niet meer vinden. Maar wat allemaal wel! Wade In The Water van Ramsey Lewis, Ma Vie van Alain Barièrre, Boogaloo Down Broadway van Fantastic Johnny C, Walk Away Renée van The Four Tops, Woman van Peter and Gordon, J’Aime Les Filles van Jacques Dutronc., Walking With My Cat Named Dog van Norma Tanega… ik houd op, luister zelf en huiver, zo mooi! En je waant je weer in La Bastille. Het was machtig om dit te doen en het spijt me zo dat ik dit niet samen met Ton heb kunnen maken.

La Bastille kon weliswaar mede bestaan dankzij Ton’s dierbare vriendenclub, maar eerlijk is waar: Ton van Geene wás La Bastille. Deze playlist is niet alleen een intense herinnering aan La Bastille, maar ook en vooral aan goede vriend Ton. Ik wens je oeverloos veel luisterplezier...

 

Spotify Playlist LA BASTILLE VUGHT

https://open.spotify.com/playlist/7tBGxwVQevD2axJZur4nOK

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Merel | 1 augustus 2021

Mooi stuk Jan-Jaap en gaaf dat je die playlist hebt samen gesteld!!

Isabelle | 5 augustus 2021

Dank Jan Jaap voor dit mooie verhaal!

Maarten Rouppe van der Voort | 8 augustus 2021

Was Saint Tropez aan het Smidspad in Tilburg niet de eerste? Overigens een schitterende terugblik op die tijd.

Lamaclank | 5 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

ThomasBem | 8 februari 2024

Hello.

Lamaclank | 8 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

Lamaclank | 9 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

Moksdara | 9 februari 2024

https://kinopled.com/

SamuelHiz | 9 februari 2024

Get millions immediate leads for your company to launch your promotion. Make use of the lists an unlimited number of times. We have been supplying firms and market analysis firms with data since 2012. Telemarketing

BlakeBer | 10 februari 2024

https://kinoland.biz/

Lamaclank | 10 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

Lamaclank | 11 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

Lamaclank | 12 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

brofflob | 12 februari 2024

https://primabellashop.com/

Lamaclank | 13 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

Mishaelhig | 13 februari 2024

Hello.

Jimmysed | 14 februari 2024

Good luck :)

Lamaclank | 14 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

Lamaclank | 15 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

Changslups | 15 februari 2024

Artificial Intelligence is able to create videos. What you think is the first use of that? Of course, Porn. Are you curious to check it out? Is free. https://hentai.movie

Lamaclank | 16 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

Larryjaw | 16 februari 2024

Hello from Sporthappy.

supedser | 17 februari 2024

Hi, this is Irina. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/2xubjosw

Lamaclank | 17 februari 2024

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man! This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet! Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold! Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure! DOWNLOAD FOR FREE Telegram: https://t.me/btc_profit_search

AdolphSoymn | 17 februari 2024

We cover Capital & Celeb News within the sections Markets, Business, Showbiz, Gaming, and Sports. https://www.cnnworldtoday.com/

MatthewWAp | 17 februari 2024

Latest news on politics, business, lifestyle, sports and more from Turkey and the world at turkeynewstoday.com https://www.turkeynewstoday.com/

Nerryjaw | 19 februari 2024

Hello from Happykiddi.

Mishaelhig | 19 februari 2024

Hello.

Agnesacilt | 19 februari 2024

Hello, dear friends! What do you suggest? What is the best game to play where the chances of winning are higher?

Actict | 19 februari 2024

https://tutkino.ac/

AnthonyNon | 20 februari 2024

WeBull is a popular trading and investing platform https://thewebull.com/

MasonLog | 20 februari 2024

Hola, quería saber tu precio..

Agnesacilt | 21 februari 2024

Hello, everyone! What do you suggest? What is the best slot to play where the chances of winning are higher?

RichardRaf | 22 februari 2024

The largest marketplace for freelancers in Europe and America, all services from $ 10, more than 1 million offers, discounts and sales are available on the marketplace. Earn money with us by selling your services - visit the store http://kworks.store

FrbetplugH | 22 februari 2024

very good

Perryjaw | 22 februari 2024

Hello from Kiddishop.

Dominicgeore | 24 februari 2024

NY Times News Today coverage of international news, politics, business, technology, science, health, arts, sports and more. https://www.nytimesnewstoday.com/

Mike Baldwin | 25 februari 2024

If you are looking to rank your local business on Google Maps in a specific area, this service is for you. Google Map Stacking is a highly effective technique for ranking your GMB within a specific mile radius. More info: https://www.speed-seo.net/product/google-maps-pointers/ Thanks and Regards Mike Mike Baldwin PS: Want a comprehensive local plan that covers everything? https://www.speed-seo.net/product/local-seo-bundle/

Agnesacilt | 26 februari 2024

Hello, dear readers! What's your advice? What is the best game to play where the chances of winning are higher?

Sheldoniminy | 27 februari 2024

CASH RUSH: $68,000 AVAILABLE FOR WITHDRAWAL—CLAIM YOURS NOW! http://brangista.j-server.com/BRASADAIJ/ns/tl_ex.cgi?Surl=https%3A//9mlnnnst.blogspot.com%3F0482 m2vu6m9t2c5a2b6x h2tc8x2i9y8w9q0p d3db8y9v0z2n0n6b

RolandoRoard | 27 februari 2024

Breaking news, features, analysis and debate plus audio and video content from England, Scotland, Wales and Northern Ireland. https://www.britishnewstoday.com/

Donaldsouby | 27 februari 2024

Get the latest breaking news, sports, entertainment from Chronicle News Today. https://www.chroniclenewstoday.com/

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Wat is een klant?

Dit is een advertentietekst uit een catalgus van 1948, dus dik 65 jaar geleden. De afzender was restaurant Oud-Holland op het Piusplein in Tilburg. Het pand bestaat nog steeds, het restaurant helaas niet meer. Deze tekst, als je 'm leest krijg je ongetwijfeld een gevoel van: zo is het! Wonderbaarlijk, ruim een halve eeuw geleden geschreven en nog steeds hoogst actueel. Dit zou bij iedereen die met klanten omgaat boven het bed mogen hangen...

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Angst, onze grootste dwarsligger

Mijn moeder zei altijd: angst is de ernstigste ziekte die je kunt hebben. En ik heb wat angsten gekend in mijn jonge jaren. Veel mensen lijden aan deze ernstige ziekte.

En wat erger is, ze hebben geen notie hoe ze daar vanaf kunnen komen. Angst houdt je af van een heerlijk leven. Angst houdt je af van vrijheid. Angst houdt je af van je dromen. Van een blij en gelukkig leven. Dit filmpje van Lisa Nichols wil misschien een beetje helpen. Al zou het je alleen maar bewust maken van het feit dat je aan deze ziekte angst lijdt. Hopeljk helpt je het een beetje om jezelf ervan te verlossen. En kun je het zelf niet, zoek een helpende hand. Kijk hier naar het filmpje.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Mooie woorden over liefde

Kijk eens wat ik ik op het facebiookaccount van Paulo Coelho aantrof. Wat moet ik daar nog over zeggen...

Ik ben een trouw lezer van Paulo Coelho. De dingen die hij schrijft ademen mededogen uit. En geloof in de goedheid van mensen. Mooi. En ontroerend vaak. Dus volg ik hem ook via zijn facebookaccount. Hij heeft massa's trouwe volgers en elk bericht dat hij plaatst veroorzaakt altijd een stroom aan reacties uit de hele wereld. Kijk wat ik nu op zijn site aantrof. Mooie woorden over liefde. Ongetwijfeld zal het je inspireren...

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

anne | 24 juni 2015

Het is toch zo simpel. Ben je een boos mens dan kom je, en zie je, overal boze dingen. Met liefde is het exact andersom. Veel geluk !

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Reiger eet eend, denkt-ie

                     Reigers eten vissen, kikkers en salamanders. Maar soms verschalken ze konijntjes en jonge eenden, maar dat zie je niet zo vaak. Ik heb een grote vijver in mijn tuin waarin in het voorjaar vaak moeder eenden met een kudde jongen op bezoek komt. Begin mei 2014 werd ik dagelijks met zo'n bezoek vereerd.

Aanvankelijk waren er negen jongen. Op 3 mei waren het er nog acht. Op 5 mei 2014 zag ik 's morgens vroeg ineens een blauwe reiger aan de kant staan. met een jonge eend in zijn snavel! Zo'n klein eendje was het niet! In plaats van impulsief naar buiten te rennen heb ik mijn camera gepakt en die voor het raam een half uur laten lopen. Dit filmpje is een kort stukje eruit. Het is wel fascinerend om te zien! Helaas... nu waren er nog maar zeven...      Klik hier voor het filmpje.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Gandhi's Top Tien

Verbeter de wereld, begin met jezelf. Gandhi heeft de basisregels hoe dat te doen mooi op een rij gezet...


De poster hieronder plukte ik (met toestemming) van de website 'Ideas Obscura' van Francesca Ramos. Zij is studente aan de California Institute of the Arts. Op deze poster staan tien van Gandhi's basisprincipes waarmee je de wereld kunt veranderen (als dát zou kunnen..!). Hopelijk is dit gesneden koek voor je, toch goed om het weer eens zo simpel op een rij te zien. Dan weet je weer waar het allemaal om gaat. Via deze link:  http://bit.ly/ieohc2 kom je op haar site terecht en kun je de poster in groot formaat uitprinten. Voor liefhebbers.

                                                                                          

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Ijsvogel in de tuin

Een van de mooiste vogels van ons land is toch wel de ijsvogel. En die hebben het niet makkelijk in deze ijzige februiarimaand. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden hebben ijsvogels niks met ijs. Integendeel.

Als plassen, beekjes, stroompjes en wat dies meer zij zijn bevroren valt er niets te eten voor ze. En gaan er veel dood. Het ijsvogelbestand in Nederland is niet erg groot en schommelt nogal, onder invloed van de winters. Je mag vrezen dat er weinig over zullen zijn als deze vorstperiode voorbij is. Veel mensen hebben nog nooit een ijsvogel gezien. Ik verkeer in de bijzondere omstandigheid dat ik een forse tuin heb met een flinke waterplas, waarin salamanders en kikkers wonen. Geen vissen, het lievelingseten van ijsvogels. Maar ze nemen ook genoegen met salamanders weet ik. Want al jaar en dag zijn ijsvogels vaste bezoekers van mijn tuin. Wat een eer! Ik heb er in november 2011 via mijn slaapkamerraam een vast kunnen leggen. Op de foto bedoel ik. Dat mag wel een wonder heten, want ze zijn zeer schuw en razendsnel... Je moet wel goed kijken, het is maar een petieterig vogeltje. Maar mooi!

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Ollie B.Bommel

Naar aanleiding van een van mijn columns stuurde iemand mij een stripplaatje met een gesprek van de vermaarde Olivier B. Bommel, wat minder deftig genoemd Ollie B. Bommel met Drs. Okke, zielknijper.

Marten Toonder, de geestelijke vader van Olivier B. Bommel en Tom Poes had de goede gewoonte om zijn strips te doorspekken met filosofische bespiegelingen over de dingen waarmee iedereen te maken krijgt in zijn leven. Interessant hoe hier ter sprake komt hoe mensen elkaar eigenlijk zien. Het zet je wel aan het denken...

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

'n Cadeautje

Soms kom ik dingen op internet tegen -en wie niet- waarvan je even met je ogen knippert, een brok in je keel krijgt of waarvoor je in ieder geval even gaat verzitrten. Dit filmpje is nou zo'n ding.

Harrie van Heck zette het in zijn facebook- en linkedinaccount. Ik was werkelijk ontroerd en het verdient een plaatsje op goedinjkevel.nl. Hopelijk en waarschijnlijk raakt het jouw ook.  http://youtu.be/mNK6h1dfy2o

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Halleluja

Rond de jaarwisseling 2010/2011 heb ik mijn dierbaren een mail gestuurd met daarin opgenomen een Youtube-filmpje over een flash-mob in een of andere eetgelegenheid. Wat ik toen nog niet wist is dat deze gebeurtenis zich afspeelde in de Seaway Mall in Welland, Canada. Dat ligt in de buurt van de Niagara watervallen.

Mijn broer woont daar 'om de hoek' en tijdens een van mijn bezoeken aan hem hebben wij een middagje in dat gigantische winkelcentrum doorgebracht. Op de plek waar door een koor heel verrassend en ontroerend een gedeelte van het Halleluja van Händel ten gehore werd gebracht, heb ik samen met mijn broer en zijn vrouw zitten eten. Ongetwijfeld heb ik daar een kingsize hamburger en een idem cola genuttigd, je wilt toch niet teveel uit de toon vallen in dat prachtige land. Met de wetenschap dat ik op de plaats ben geweest waar dit Youtube-filmpje is opgenomen, kijk en luister ik er ineens met heel andere ogen en oren naar: http://www.youtube.com/embed/SXh7JR9oKVE

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Waterhoentjes

Dit mag ik je zeker niet onthouden. Elk jaar in het vroege voorjaar arriveert er een waterhoentje in mijn tuin. Spannend, want ik vraag me dan telkens af of het een van de waterhoentjes is die de vorige zomer ook in mijn tuin heeft gehuisd.

Dit jaar was het direct raak: toen ik het beest riep kwam het in rappe draf op me af. Ongelooflijk, een half jaar niet gezien... Binnen de kortste keren arriveert er dan een aanstaande eega. Dit jaar produceerden ze drie nesten, het tweede werd door een of ander dierlijk vandaal voortijdig vernield en verorberd. Uiteindelijk zwom hier een vrolijke kudde in mijn vijver die mij heeft ontdekt als voedselleverancier. Tamme waterhoentjes, dat zie je niet vaak. Vrolijk sprongen ze op mijn schoot om het brood uit mijn vingers te grissen. Overigens zijn het net varkens: ze eten alles wat los en vast zit, druiven, kersen, bessen, mango’s, kaas, aardbeien, frambozen, banaan, sinaasappel, ze zijn er dol op, net als ik. Nu, eind oktober 2010 is er nog een enkeling over, de anderen hebben kennelijk een nieuw stekje gevonden. Ben benieuwd wie er zich in maart gaat melden.

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Flying Disk

Ik heb dit ding al een paar jaar in huis. Ooit gekocht in een speelgoedwinkel in Den Haag. Waanzinnig! Een tolletje dat in de lucht blijft hangen, je kan rustig even naar het toilet en bij terugkomst draait het nog.

Toen ik het voor het eerst zag, mijn mond viel open. Ik heb nu wat exemplaren in China gekocht en verras er soms iemand mee. Het heet officieel: Hi-Tech Permanent Magnetic Suspensible Flying Disk. Het is te koop voor nog geen 16 Amerikaanse dollars en wordt gratis naar Nederland getransporteerd. Als je hierop klikt, zit je precies goed. Nee ik heb geen commerciële belangen bij dit ding, het is alleen maar heel heel grappig.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

De Andere Weg

Dit boek beschouw ik als mijn bijbel: De Andere Weg. Nog nooit heb ik een boek gelezen waarin zo helder uiteengezet is waar het in het leven werkelijk over gaat. Een boek over leven en liefde in al zijn facetten van de Amerikaanse psychiater M. Scott Peck.

Het is een Rainbow Pocket van uitgeverij Maarten Muntinga. Hieronder zie je een afbeelding. Het wordt overigens ook te koop aangeboden in een iets oudere uitgave met een oranjeachtige omslag met een foto van een rots in de zee. Het boek is helaas inmiddels uitverkocht en zal niet meer worden herdrukt, mailde het bedrijf mij. Ik kom het af en toe tegen op markplaats.nl. Kun je het ergens tweedehands kopen, aarzel dan niet, je zult er blij van worden.

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑

Aan Mijn Geliefden

Dit boek bevat een verzameling speeches en verhalen die ik jarenlang voor familie en vrienden heb geschreven en vaak ook heb uitgesproken bij gelegenheid van de meest uiteenlopende gebeurtenissen. Aan Mijn Geliefden (286 pag.) is een bont en vooral openhartig samenraapsel van inzichten en meningen, ernst en humor.

Het boek is uitgebracht in 2009 en was ruim een jaar lang via regionale boekhandels (Den Bosch e.o.) te koop (€ 22,50). Nu kan het alleen nog besteld worden via voelje@goedinjevel.nl

 

  Lees hier een van de verhalen uit 'Aan mijn geliefden'                                                          

 

 

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑