goed in je vel.nl

Gekwetst zijn of gekwetst voelen

Gekwetst worden of gekwetst voelen, veel mensen zien het verschil niet. In beide gevallen ben je gekwetst, vinden ze. Maar is dat wel zo?

Gekwetst worden of gekwetst voelen, veel mensen zien het verschil niet. In beide gevallen ben je gekwetst, vinden ze. Maar is dat wel zo? Vaak speelt het zich af in vriendschaps- of liefdesrelaties. De een zegt iets tegen de ander en zonder duidelijke reden schort er ineens iets aan de communicatie. Dat kan aan de ontvanger liggen, maar net zo goed aan de zender. Als er storing op de lijn zit, kun je dan wel spreken van kwetsen? Wil je iemand kwetsen dan moet er toch ten minste opzet in het spel zijn. Is dat niet zo, dan wordt de ander dus ook niet gekwetst. Terwijl hij of zij dat toch wel zo kan voelen. In plaats van te blijven mokken over het aangedane onrecht zou het beter zijn op onderzoek uit te gaan. Ben ik gekwetst? Of voel ik dat alleen maar zo? Vraag het, het antwoord is meestal heel bevrijdend...

Kom je niet meer uit je problemen, voel je je niet echt gelukkig, dan kan ik je helpen. Als persoonlijke coach. En nu al, met mijn inzichten op goedinjevel.nl.

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reacties

Ciel | 16 augustus 2012

Wat mooi om je zo te zien. Het gaat goed met je zie ik, fijn. Zie je graag de 23e! Verheug me erop! x

Greta van Buuren | 20 augustus 2012

Ik zou het niet beter hebben kunnen verwoorden. Simpel en heel waardevol!

Wilma | 23 augustus 2012

Kwetsen/gekwetst worden/gekwetst voelen. Aansprekende thema's en goed dat je dit zo oppakt Jan Jaap. Wat een leed kan daarmee gepaard gaan. En waar gaat het uiteindelijk om: dat we ons geraakt voelen heel diep van binnen. En wat is het mooi als wij daar vervolgens op een zuivere en transparante manier woorden aan gaan geven en die kunnen delen met de ander. Inderdaad in vriendschap.

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑