goed in je vel.nl

Zelf veranderen, het geheim

Als je goed in je vel zit hoop je dat dat eeuwig zo zal blijven. Of misschien denk je er niet eens over na en ervaar je het als vanzelfsprekend dat het zo is. Veel mensen kennen deze luxe niet. Die worden elke dag opnieuw geconfronteerd met het feit dat hun leven allesbehalve op rolletjes loopt. Er is altijd wel iets...

Als je goed in je vel zit hoop je dat dat eeuwig zo zal blijven. Of misschien denk je er niet eens over na en ervaar je het als vanzelfsprekend dat het zo is. Veel mensen kennen deze luxe niet. Die worden elke dag opnieuw geconfronteerd met het feit dat hun leven allesbehalve op rolletjes loopt. Er is altijd wel iets, thuis, op het werk, met vrienden of andere mensen. Of met de dingen om hun heen. Ze voelen zich ontevreden of tekort gedaan. Willen zo graag dat het anders zou zijn maar ze beseffen dat het nu eenmaal niet anders is. Zucht... Tja, het leven is nu eenmaal geen lolletje, weten ze uit eigen ervaring.

Kan het anders? Ja, het kan anders, heel zeker weten. Voor iedereen is een leuk leven weggelegd. Dat gaat echter niet vanzelf! Het vraagt nogal wat van je om de dingen die je dwarszitten, die je hinderen, waar je last van hebt uit je leven te bannen. Je hebt de neiging om te denken dat je alles om je heen moet veranderen, dan komt het wel goed. Maar dat is niet zo. Als je daaraan begint ben je tot aan het einde van je dagen aan het vechten. En resultaten? Ho maar...

Nee, niets hoeft te veranderen, alles kan blijven zoals het is. JIJ moet veranderen, dat is alles. Dat is het geheim van een gelukkiger leven. En de veranderingen beginnen bij je wil. WIL je veranderen, dat is de vraag. WIL je het roer omgooien? WIL je echt dat de dingen anders worden in jezelf? Als je daar volmondig ja op zegt, dan gaat het gebeuren, heel zeker. Dat is je eerste, belangrijkste stap. Laat je vervolgens begeleiden door een coach. Maar het kan net zo goed iemand zijn van wie je weet dat hij of zij wel goed in zijn/haar vel zit. Kijk hoe die de dingen doet en leer ervan. Praat, vraag, luister goed en laat je adviseren. Probeer. Wees niet bang. Je hebt niets te verliezen.

De weg naar een fijner leven is een bijzonder avontuur. Waarbij je dingen gaat meemaken die je nooit, nooit voor mogelijk hebt gehouden... En elke verovering heet: geluk.

Jan Jaap van Hoeckel, coach

Lees verder ↓
Deel via Facebook LinkedIn Twitter

Reactie plaatsen

Naam*
Email*
Reageer*
Neem aub de letters van de captcha over*
captcha
Je e-mailadres wordt niet geplaatst
Inklappen ↑